• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

II. AMÍGÓ BOJLIS KUPA ESEMÉNYEI, EREDMÉNYEI

 

alt

 

Nagyon vártam már ennek a kupának az eljövetelét, mert finomszerelékes horgász létemre nem igazán járok ilyen típusú versenyekre, tehát bennem volt a kisördög. Vajon mennyi mindent tanulhatok én még a bojlis versenyzőktől, amíg a fényképezőgépet szorongatva a hátuk mögött járkálok? Biztos, hogy sokat, nagyon sokat, tanulni pedig mindig érdemes.

 

 

Megérkeztek a csapatok, többség Romániából, valamint hazai csapatok is képviseltették magukat, összesen hét csapat vállalta a 48 órás megmérettetést. Nyugodtan leszögezhetjük, itt bizony nemzetközi kupa alakult ki.

 

 alt

 alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

A sorsolás, talán már hagyomány lesz, pálinka ivásával kezdődött és a pohár alját nézve, mindenki megtudhatta, hova is húzott.

 alt

alt

alt

 

Pillanatok alatt elindultak a kocsik a helyükre és elkezdődött a készülődés. Sátrak nőttek elő a semmiből és rod-podok tarkították a partot.

 

alt 

alt

alt

alt

 

Az etetést mindenki precízen és céltudatosan végezte, semmit nem bíztak a véletlenre, fáradhatatlanul zúgtak a parittyák, repültek a rakéták, suhogtak a dobócsövek és mindenki pontosan tévesztés nélkül, a profizmust érzését ébresztve az emberben.

alt 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

 

Dudaszó jelezte a verseny kezdetét és a csábító illatú bojlik, berepültek a helyükre. Sajnos a rekkenő hőség az bizony nem akart alábbhagyni, a versenyzőknek annál nehezebb dolguk volt. Meg kellett keresni a halakat, valamint kitalálni az ízlésüket, milyen bojli is lehet a nyerő? Én több csapatnál is jártam, volt olyan, aki a 13. variációnál tartott már és még mindig új ötletek kerültek elő a fejekből.

 

Olyan csapat is volt, ahol inkább az amúrok tették tiszteletüket, az éjszaka folyamán többször is. Más helyeken a pontyok jelentek meg, de mindenütt fel-fel hangzott a kapásjelző jellegzetes csipogása. Az etetések kezdtek beérni, a halak pedig kezdtek táplálkozni.

 

 alt

 

alt

alt

alt

alt

alt

Persze a versenyzők is ettek, nem csak a halak, a tógazda gondoskodott a főétkezésekről, bőséggel….

 

 alt

 

A szombati nap gyönyörű napfelkeltével kezdődött, majd mire előbújt teljes valójában, a forró sugarak is elkezdték szórni a meleget, kíméletlenül….

 

alt 

 

A verseny minden helyen azzal kezdődött, hogy a túloldal volt a cél, de több csapat kezdte elhinni, bizony a tó közepén vannak a halak, onnan jönnek a túrások, ott van halmozgás.

 

alt

alt

alt 

 

 alt

alt

A csapatok közötti vetélkedésben, öt csapat hívta fel magára figyelmet: Pontyfogó Team, Csonti Team, I-szákos Team, Viking Team, King Carp Team. A Pontyfogó Team még a verseny elején elhúzott, szinte utolérhetetlenül, a maradék négy csapat pedig igazi küzdelmet mutatott be, minden grammért.

 

Lássuk hát az első három helyezettet és az elért súlyokat:

 

I.                   helyezett  Pontyfogó Team 228.22 kg

 

alt 

 

II.                helyezett Viking Team        140,75 kg

 

alt 

 

III.             helyezett I-szákos Team        87,58 kg

 

alt 

 

 

A legnagyobb halat Kanalas Róbert ( Pontyfogó Team) fogta, mely egy 12,43 kg amúr volt.

 Az összfogás mennyisége 621,11 kg volt, ami egy jó versenyt jelent hét csapatnak és ami jó, az megismételhető...

 

Minden versenyzőnek gratulálok a részvételhez, valamint külön gratulálok a dobogós csapotoknak!

 

A verseny képei itt tekinthetők meg:

https://picasaweb.google.com/115736756163234388316/2Amigokupabojlis

 

 

 

Harangi Csaba

 

 

 

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 7 éve, 8 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!