• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Új év és új gondok, mint mindig...

alt

Elkezdődött az új 2016-os év és ugyanúgy be kellett szállni a mókuskerékbe mint előző évben, csak talán még több munkával… Már igazán megszokhattam volna, ezt mondaná Apám, ez mindig így szokott lenni, a munka mennyisége növekszik, az ember pedig felnő a feladathoz. Indulás hát esőben, kalap a fejemen és az elmaradhatatlan zene, amikor Mike Oldfield varázsol el tudásával, míg beérek az irodámba.

Míg lépek a hóban, elgondolkodom mitől is vagyok annyira fáradt? Van oka bőven.. Nem is oly könnyen kezdődött ez az év, az ütések egymás után következtek nem is tudtam kitérni sem, még csak védekezni sem. Valószínű ez rendeltetett és mutatnom kell hogy meg tudom oldani és nem fogok panaszkodni… Na ez nem olyan könnyű… Ahogy az év elkezdődött és a munka is, hajnalban szép lassan érzem hogy ráz a hideg. Tudom, hogy kint mínusz van rendesen hisz a valódi tél megérkezett, de csak nem lehet ilyen hideg a takaró alatt?? Kibotorkálok a kazánig, nos nem is működik, de még életjelet sem ad, magyarul áram sincs benne…. Bakker… Akkor most?

alt

Pont a leghidegebb van hazánkban, le fog hűlni a lakás, már el is kezdte! Reggelig bosszankodok, majd szerelő keresése ezerrel. A régi szerelő sajnos beteg, nem igazán tud segíteni, talán majd erre küldi a fiát… Engem csak az a boldogító talán szó zavar, de nagyon!!!

Valamikor délutánra van szerelő, alkatrész javításra elvitelre kerül és sajna jöhet a hideg éjszaka fűtés nélkül. Közben megtudom, hogy kész van ugyan, de majd be lesz szerelve, egyszer biztos… Kemény éjszaka volt az biztos, lakás kihűlve ahogy kell…

altalt

Gondoltam majd reggel itt az alkatrész ami már kész és lesz fűtés, de ez ebéd utánig váratott magára, nem volt könnyű menet. Tanulság, ha ki vagy szolgáltatva, akkor bizony ne várj csodát! Senki nem érdekel mi lesz veled és a Családoddal, de senkit!!!! Erről ennyit…

Persze miért is lenne, kazánjavítás után olyan könnyű, amikor megkönnyebbülve ülsz az immár meleg szobában? Miért is könnyebbül meg az ember? Nem kell lazítani, nem szabad! Gitárórára indul a Család fele és vészhelyzet van, a kocsi nem megy sehova! Okés, induljatok busszal gyalog mindegy már, de a gyerek igenis s mosolyogjon, azért vagyunk mi Szülők én addig javítok.

alt 

Jön a szomszéd is és két horgász behajolva Skodában szerel, közben esik a havas eső naná hogy igen… Akkumulátor töltőre, reggelre jó lesz majd, reméljük már csak nem kéne újat venni, elég volt a kazánt kifizetni, nemhogy mást… Csak reménykedni tudok, mást már nem is…

 

Szóval elkezdődött az év!