• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Hajnali emberek…

 

alt

Elég fáradt vagyok már, hisz tettek róla munkahelyen, hogy nehogy kisimuljanak a ráncaim bár mit vártam? Naiv vagyok még mindig, mint mindig… A munkahely sosem lesz leányálom és nincs is olyan hogy álommeló, csak vannak feladatok, amiket folyamatosan meg kell oldani és ez az élet rendje és ennyi… Még szerencse, hogy szeretem a munkám.

Gondoltam hajnalban megoldom a családi feladatokat, amik mindig csak sokasodnak és nem veszik figyelembe a feladatok, hogy netán tudom-e csinálni és bírom-e… Végül is mindegy…, teljesen. Indulás vásárolni hajnal 5 óra van a kocsi hűségesen dorombol a motorháztető alatt én pedig kockázom fejben ami kell: felvágott, sajt, virsli, innivaló, péksütemény stb…, csak sok alapvető nélkülözhetetlen dolog, semmi extra.

alt

 

Begurulok a megszokott szupermarket elé is indulok is befelé, de csak úgy koppan a fejem a sötétben az üvegajtón!! Nem értem, nem nyílik az ajtó! Most akkor elromlott biztos… Akkor sem nyílik, bent takarítók tologatják a márvány padlót, sehol egy vevő… Akkor most nincs nyitva?

alt

Hiszen hétköznap van, nem vasárnap!! Na igen lassan ráébredek a tévedésemre, a nyitva tartás ideje is korlátozva lett nem csak a vasárnapi vásárlás tilos, de a hajnali is…  Értem… Visszaülök a kocsiba hideg van odakinn és nézem sorban a többi nagyot koppanó embert, akik meglepődnek a zárt ajtón:

- kőművesek

- ácsok

- egy ablakmosó csapat

- segédmunkások

altalt

 

Mind-mind csupa szorgalmas ember, aki dolgozni akar, mert már hatkor netán a tetőn kell lenni, lehetőleg tele gyomorral nehogy leszédüljön munka közben! Venni akarnak ennivalót, innivalót és időben oda akarnak érni a munkahelyre és most hajnalban van idő bevásárolni az egész napi betevőt.

Sok csalódott tova ballagó ember, akik talán találnak valahol egy korábban nyitó kisboltot és hátha lesz mit venni, még munka előtt. Én csendesen várok és próbálok megnyugodni bár az időbeosztásom így kissé hibázik, bevásárolni, hazarohanni, átöltözni, munkába menni.  A melóhelyen még előre akartam dolgozni, de ez így nem fog menni legfeljebb időben beérek és ennyi.

 

Szóval nincs itt semmi gond és nem mondtam semmi rosszat, mostanában hazánkban ilyen jogszabályok vannak és minden rendben van és mindennel meg vagyok elégedve…