• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Gyorsan valami finomat…

 

alt

Van az a helyzet, amikor nagyon is gyorsan kell valami jót készíteni és valljuk meg őszintén nincs is ideje, sem kedve az embernek a konyhában állni..  Mondjuk ki bátran, dolgoztunk már eleget. Mégis milyen jól esne valami jóízű étel, netán hozzá egy pohár bor, mert megérdemeljük, fennszóval…

Éppen ötleteltem csak úgy fejben és a hűtőben csirkemell volt, némi hagyma is állt rendelkezésre, tejföl, nem sok minden… Néhány szál parasztkolbász, füstölt szalonna is szomorkodott a hűtő sarkában.

1.       A hagymát apróra vágtam, füstölt szalonnát kiskockákra és már pirultak is a serpenyőben, természetesen együtt hisz a hagyma a szalonnával jól megvan. Szépen üvegesre ahogy kell.

2.       Eközben a csirkemell szeletek már sózva borsozva voltak, nyersen és a hűtőben sorukra vártak. Most belekerültek a serpenyőbe megpirítás céljából, míg szépen ki nem fehéredtek.

3.       Felöntöttem vízzel, míg el nem, lepte a hússzeleteket, majd parasztkolbász karikát szeleteltem bele és szép lassan narancssárga szint vett fel az étel.  Pár gerezd fokhagyma sosem árt semminek sem.

 

alt

 

4.       Ízlés szerint lehet utána fűszerezni, de csak óvatosan hiszen a parasztkolbász már adott egy löket „ízbombát”, nem különben a füstölt szalonna is bombasztikus ízhatásokra képes.

5.       A húsok megpuhultak egy csapott kanálnyi liszt sűrít az állagán néhány percig, majd mehet bele egy jó adag tejföl és az újraforrás után kész az étel.

alt

 

6.       Köretnek jó a rizs, nokedli vagy körettészta, mindegy ami van otthon.

alt

 

 

7.       Egy jó pohár félszáraz fehér bor, kisimítja a homlokon a ráncokat és holnap új nap kezdődik, jó étvágyat!