• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Tervek, elvek, emberek…

 

alt

Nem igen írtam ilyen fajta blogot mostanában, bár az teljesen igaz csak akkor írok belső saját gondolataimról ha úgy érzem írnom kell. Az sem mellékes, hogy sokkal többször tenném az írást ha lenne hozzá erőm, de sokszor kimerül a képzeletbeli akkumulátor  és  csak odáig jutnak a gondolatok hogy jó lenne, de mégsem kopognak a billentyűk.

Elhatároztam valamit, bár ehhez tartozott néhány történés ami megviselt sok horgászt. Még ősszel volt a  feeder megyei bajnokság utolsó fordulója. Minden horgász készült nagyon, vagy a dobogó volt a cél, vagy hogy azért is meg akarja mutatni mit tud, vagy igen a legfontosabb, talán hogy a feederesek együtt vannak.

Mindenki végre helyén, felkészülési időszak, balos szomszédom Hajdú Tomika meg jött vele a barátja Monori Balázs „Bonye” is, hogy segítse tanácsadással egyáltalán mögötte legyen. Jó az ilyen segítség minden versenyhorgász tudja.

alt

 

Készülök én is, de valahogy nem értem a tűzőszúnyog nincs rendben sehogy sem nem másznak nem is értem… Vérnyomás az egekben, mit kell ezekkel tenni, vagy jók ezek vagy mégsem?? Mindjárt verseny basszus.. Ez a lényeg ezen múlik a verseny!! Szomszédba át ott biztos tudják, kérdezek hát és mosolyognak Tomi meg Bonye…

-          Na mindjárt jövök Tomi, megnézem a szomszéd kajáját! Menjünk!!

Megnézi, elmagyarázza nincs baj, újra mászatjuk őket a rostán megnyugtatnak szavai, készséges, segítőkész pedig nem is ismer… Egy idegen versenyző vagyok, netán ellenfél is, de szerinte úgy érzem ugyanolyan horgász vagyok mint ők. Mondja és magyarázza mit hogy kell tennem majd visszamegy Tomihoz. Megnyugszom, higgadt leszek, minden stressz elmúlik. Még a beütő üresjárat sem bosszant fel verseny közben, újra éledek a verseny végére és elérem amit akartam, nagyon nyugodtan mérlegelek…

Nos igen Bonye, tényleg nem ismertük egymást csak ennyire, de köszönöm! Mindezek után elment a földi létből, egy mások által sokkal jobban ismert nagyszerű versenyhorgász fiatalon elhunyt… Most hogy sajnos nincs köztünk, ezért emlékére 2015-ben megrendezésre kerül a MONORI FEEDER VÁNDORKUPA. Minden évben meg lesz rendezve egyszer a Látóképi víztározón, ez bizony több mint terv, ez tény és mondanom sem kell a feeder versenyszabályzat szerint.

alt

 

 

Ha belegondolok milyen lesz a jövő év? Rendezek vagy három versenyt, talán inkább több feedert mint úszóst. Részt veszek a megyei feeder bajnokságban és természetesen ezek csak olyan versenyek, ahol kezet fognak az emberrel minden rosszindulat és vád nélkül, barátsággal.