• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Változik a világ...

 

alt

Egy kis őszi szabadság is jutott, nem sok de amire kell arra elég. Mai napom a temetőben telt el, hiszem sem Apám, sem Anyám, így ott voltam velük, ápoltam a sírjukat. Óriási csend van ilyenkor a temetőben, hétköznap van, az eső csendesen esik én pedig szó nélkül gyomlálok ültetek szépítgetek, talán jól fog nézni, talán… Nincs ki megmondja.

Jól esett egyedül kocsit vezetni és odamenni a sírhoz, egy kicsit csendben maradni, nem szólni egy szót sem.

alt

Tényleg fárasztó ez az élet, megkopik az ember, olyan sok mindenre nem igazán kapja fel a fejét, az a fiatalok dolga, figyelni. Egy korombeli csak megy előre, amíg bírja és meg tesz mindent a gyerekekért, mert övék a jövő. Épp nem is rég állapítottam meg egy este, hogy az élet nehezén a nagyobbik darabján már túl vagyok és ez így jó. A gyerekek nem is gyerekek, hanem lassan már igazi emberek, felnőnek csendesen titokban, bár már felfelé kell néznem rájuk. Szálfa magasak, mint az összes Harangi aki férfiként képviselte a családot, szálfa magasak, tiszta nagyapjuk… Reméljük olyan határozottak is lesznek az élet minden területén, legyen úgy.

alt

Eltelt két év, a Horgászbarátok Vándorkupájából aminek örülök is, ráadásul egy baráti peca is volt, megbeszélés céljából. Kialakult az irányítás, a vezetés ebben a közösségben, bár jó szándékkal minden bizonnyal, nem akar itt senki semmi rosszat, de azért piszkál egy tüske rendesen…  A két év úgy telt el a baráti versenysorozatban, hogy soha nem hangzott el az a szó hogy: kell! Nem, de nem ám… Nevetve beszéltük meg a versenyeket, mit, hogy mikor…, ez a jó társaság alapja és a siker titka is!

 

alt 

Most már vannak szigorú előre megmondandó szabályok, minden bizonnyal a profizmust célozgatja az ötlet, de ha így van, akkor mellé ment a lövés… Ott álltam a társaságban és előre máris, 2014-ben meg kellett mondanom a 2015-ös verseny helyszínét amit a Big Fish Team választ, persze kivel beszéltem volna meg ott egyedül… Mindegy, kényszer helyzet, mondtam valamit, mert kell….

 alt

Ez nem minden, ugyan már az idejét is mondjam meg előre!! Jó hogy nem már a percet is, mert kell… Könyörgöm, a társaságban akkor ott, majdnem én voltam legfiatalabb „suhanc”, de hol van az elmúlt két év és a nevetés? Megyek részt veszek rajta, horgászok és versenyzek, de ami elmúlt az hiányozni fog, nem voltak olyan szabályok mint a munkahelyen, mégis úgy érzem a vízparton is alakul a szabály, pedig oda pihenni járunk. Hát irányítsátok csak, de senkinél nem volt eddig még gyeplő, már meg ostor lesz előbb utóbb… A sikeres sokáig tartó baráti közösségeknek, nem ez a titkuk, bár ez csak az én véleményem, sokat nem nyom a latba Ha szabály kell, akkor kéne példát mutatni, de az nem sikerült valami jól legutóbb szombaton…