• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Őszi színek

 

alt

Már nagyon vártam egy kis kikapcsolódást rám fért, de mondjuk nem pont horgászatra gondoltam, bár az is jó, de kell néha jó társaságban élvezni az életet. Szerencsére az időjárás még engedi, hogy főzni lehessen a szabadban,  különösen  egy jó „feelinget” ad a társaságnak bordó-sárga levelek látványa, az ősz jelei mindenütt…

Igyekeztünk a kedvenc kis hűséges családi autónkkal, nagyon is igyekeztünk a Sáska tóhoz. Hogyne siettünk volna, hisz meg volt beszélve egy vaddisznópörkölt, naná hogy megyünk, pedig… Ja, hogy az pedig is ott van, na annak oka van…

Szokás szerint, ki tudja hányadjára egy kis felhő fölé kúszott a kedvenc horgásztavunknak és zutty, egy jó adag csapadékot odahintett, habár nem kértük… Most akkor szegény barátaink becsúszkáltak és mi következünk, hisz kocsiban a finom „fekvő” pogácsa meg a sör, mi vagyunk a „sör és pogi” felelősök, ideje odaérni! Zene koppra, sapka megfordít, övet kikapcsol és irány a sártenger, egyes, kettes, alapjárat „majdnemleáll”  állapotba a motort és mehet a csúszkálás, mindenképp be fogunk menni, ez most a mini „párizs-dakar”!! Megy ez csak sosem arra amerre akarom, de azért nagyjából az úton tartom a kocsit, ott van a ház és ott van Jani + Dóri+ „tótündér”, szóval helyben vagyunk, teljes gázt szedd lábad Skoda, mindegy keresztbe vagy hosszába csak menj!! Megérkeztünk, máris jó a társaság!

Aranyosak a házigazdák, már fel is tették a pörköltet, máris jó az illat, csak a pálinka perzselő íze tudja überelni, de az viszont kell, sőt kötelező.

altalt

Egy kis peca, egy kis pogácsa, egy kis sör, egy kis pálinka, a sorrend teljesen mindegy… A rakó is összeszerelve, fogok néhány pontyocskát, kárászt is, érződik hogy ősz van, mennyire megváltozik minden. Nem pont elmúlást jelent, hanem emlékezést a nyárra, a sárga levelek a nyár búcsúlevélkéi, a színek pedig az ősz színei.

Szépen alakul a társaság, mindenki gurul befelé, a már szikkadó úton, Zoliék, Robiék és bizony valóságos gyereksereg is alakul ki, valamint megismerhetem Krisztit és Dömét is.

altaltalt

Elkészült a jó társaság, más már nem is kell a hangulat adott, jókedvű halfogás veszi kezdetét, közben pedig a pörkölt lassan mindjárt kész.

 

alt

A gyerekek is a felnőttek is szó nélkül esznek, szava sincs senkinek, olyan finom az étel.

alt

Olyan őszi napsütésben kialakult idilli kép, jóllakott szépet és egyszerű csodát kedvelő emberek együtt… Egy kis peca még délután és lassan szépen vége lesz a napnak, de gyerekek fáradhatatlanul, falkában rohangálnak, igen az a jövő nemzedéke… Erősek, kitartóak még akkor is amikor hullnak a levelek…