• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Őszi anzix, egy kollégámnak

 

alt

A hangszóróból Ray Charles megnyugtatóan szól, olyan jelzésértékű a zene fontossága, nekem legalábbis az. Követi a betűimet a zene, jól esik most, mert fáradt vagyok amin kell túl vagyok ami előttem áll arról nem tudhatok, csak egyszerűen telnek a napok megállíthatatlanul. Érezhetően minden nap és év mindig nehezebb és mindenért többet kell tenni és dolgozni és ez csak fokozódik, de meddig?

Ma egy kollégám elment a munkahelyről, valahol máshol keresi az élete fontos pillanatait. Nagyon jó fej volt, olyan igazán talpraesett kolléga, talán nem is volt még ilyen munkatársam pedig én aztán nem mondhatom, hogy unalmas életem lett volna, hisz ez egy pörgős, felelősségteljes munka, hibázni nem lehet. Szóval a 16-os iroda széke üres lesz..., sajnálom nagyon tényleg nagyon rendes srác volt, már alig vannak a régi kollégákból, lassan fogyunk...

 

alt

Mit is jelent beszélgetni manapság? Még az is lehet, hogy ismeretlen fogalmat írtam le egyeseknek. Nagy a valószínűsége, hisz a facebookon kívül és az interneten túl is van élet, csak nem hiszik a mai fiatalok. Lehet beszélgetni emberekről, lehet véleményt mondani filmekről, közben lehet élvezni a sör üdítő hideg ízét, majd jókat vitatkozni és nevetni egy-egy felvetett témán. Ez nem internet és nem holmi közösségi oldal, hanem élő valóság, valódi szavakkal, lassan értékes fogalom lesz a beszéd. Ilyen kollégám ment el, de a beszélgetések, eddig sem a melóhelyen történtek, hisz ennyi munkába legfeljebb belefúlni lehet, de a munkán kívül mást nem is lehet tenni, csak dolgozni és dolgozni, ja igen és még dolgozni…

Szerencse hogy Debrecennek, van néhány csendesen meghúzódó ivója ahol van sör és asztal, no meg pár szék, másra nincs is szükség. Valaha régen biztos ilyenek lehettek a kávézók, hol művek születtek, manapság csak gondolatok születnek, de máris van értéke ezen fogalomnak, ha van aki  meghallgatja  másikat, tehát fontos a jó társaság, mondhatni értékes… Szóval azt hiszen jövő héten beszélgetni kell kicsit valamelyik este, még ha elment is ez a kolléga és a széke üres, akkor is fog gyöngyözni a sör a párás pohárban és lesz szavainknak értéke.

Ifjú kollégám, akkor jövő héten, ott ahol a szavak életre kelnek, tudod… Ja az új munkahelyed? Azt alakítsd úgy hogy jó legyen, de egy ilyen fiatal kitűnő tudású ráadásul konkrét határozott fiatalember megoldja, könnyedén.  Nem tanács, csak egy mondás, de ezt a mondást kedvelem: „A föld azért gömbölyű, hogy ne láthassunk túl messzire az utunkon…”