• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Magadban, másokról...

alt

Szóval szombat van és szeptember, a fiaim már újfent iskolába járnak és ha ezt írom azt jelenti jó helyen vannak mindketten.  Ez megnyugtató egy Apának, mert a kamaszkor, az bizony egy sikamlós téma, hátha nem tudják meg sosem a gyermekeim, de az apjuk sosem volt egy mintagyerek, így engem mintaként példaként sosem használtak...

Érdekes dolog, hogy most egy másik blogról fogok írni…  Igen, igen, ritkaság az ilyesmi, de 2013 februárja óta fut egy blog a neten, csak úgy titokban csendesen írja valaki. Nincs ebben semmi különös, hisz én magam vagyok a megmondhatója a blog írása jót tesz az emberrel, segít elmondani az elmondhatatlant és lehet vele közölni bármit. Olvasót nem kell keresni hozzá, mert akkor az már nem blog, hanem üzlet, szóval olvasók lasszóval fogása kizárva, olyan nincs is, nem statisztikákon múlik az élet, hanem gondolatokon és érzéseken. Én pedig csak pár napja, olvasom kicsit lekésve (nagyon), de ez a lényege az írásnak, hogy a betűk léte örök és megváltozhatatlan, bármikor vissza lehet olvasni és emlékezni rá. Na ugye hogy nem késtem le semmit, csak most értem rá olvasni valamint most találtam rá a mire is? Erre : www.onellatokor.hu  című honlapra.

Van egy aranyos kis horgásztó és ennek van egy kertje is és ennek a tónak a partján van élet. Igen élet, mit is jelent az a szó? Gyerekek kacagása, növények fejlődése, gondok félrepakolása, a föld szagának érzése, majd sikerélmény felmutatása, igen én termeltem, a gyermekre ránézve egy simogatás, igen nevelem…

altalt

Evés közbeni mosoly, igen én főztem és nem mentem el a boltba, nem dehogyis, nem megoldottam saját erőből.Erről szól a blog, de azt olvasni kell nem beszélni róla, remélem sokáig így lesz, kívánom így legyen!

 

 

Persze zajlik az élet holnap családi horgászverseny pont azon tó partján ahol a fent említett blog íródik, szóval kénytelen leszek inni egy felest a blog írójával, ha már ott vagyunk és épp egy jó társaság alakul ki. 

Bár most egy kicsit elkomorodtam, mert eszembe jutott, hogy sokszor beszélgetek emberekkel és szembesülnöm kellett többször  egy mai ténnyel, ami a fiatalabb korosztályra vonatkozik…  Amiket eddig is írtam, csak a fényképeket nézték meg a betűk szűzen érintetlen maradtak, manapság a mai fiatalság nem is olvas, lassan kiveszőben ezen legfontosabb dolog az én értéktáramban. Szomorú…

Vannak olyan szavak is leírva amiket híres emberek mondanak, akik mindent elértek életük folyamán, de azon gondolatok is csak betűk által juthatnak el hozzánk, lássunk akkor egy jó és ütés idézetet egy többszörös Oscar Díjas színésznőtől:

 

alt

„Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dicsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet." – Meryl Streep, amerikai színésznő hitvallása.

 

Igaza van…