• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Filézett ponty tejfölösen, tepsiben..

 

alt

Érdemes halat fogyasztani, először is mert egészséges, másodsorban hazánkban alig-alig fogyasztanak az emberek halat, idegenkednek tőle, nagyon is.. Pedig nem nagydolog a szálkáktól megszabadulni, elkészíteni meg, maximum fél óra. Akkor lássunk egy tepsinyi pontyot.

A hal mindkét oldaláról a gerinc mellett levágjuk a húst filéző késsel, a gerinc és a szálkák mellett szorosan. Ha megkaptuk a két fél halunkat, akkor az „Y” szálkás háti részt milliméterenként beirdaljuk, pont a bőrig, de azt nem átvágva! Sózzuk a halat, majd 2-3 darabra vágjuk őket. Most a halat félretesszük, had járja át a só, addig is elkészítjük a tejfölös pácot:

1.       Kis pohár tejföl

2.       Piros arany (csípős)

3.       Fokhagyma krém

4.       Mustár

Egy kis tálkába beletesszük a tejfölt, majd ízlés szerint teszünk bele csípős piros aranyat, egy „nyomásnyit”.

Ezek után következik a mustár, a fokhagyma krém és jól elkeverjük az egészet. Egy narancssárga krémet kapunk, amit érdemes megkóstolni, hogy tudjuk ízlik-e? Ha igen akkor már egyenesben vagyunk!

 

 

alt

A pontydarabokat bekenjük a tejfölös páccal, majd bőrrel lefelé kizsírozott (esetleg füstölt szalonnával bélelt) tepsibe tesszük és 15-20 percet sütjük.

altalt

Érdemes petrezselymes új krumplival fogyasztani, jó étvágyat hozzá!!