• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Az érem másik oldala…

alt

Életem során és munkám által is, elég sokat kell emberekkel bánnom, figyelembe kell vennem érzéseiket, viselkedésüket.  Valahogy a horgászverseny szervezése is ilyen, de ez kívülről egy résztvevő horgásznak nem látszik, ezért megpróbálom tükrözni a nehézségeket, mert nem könnyű…

Ha horgászversenyt kívánok szervezni, először is kell egy helyszín, valamint kell egy célközönség egy csoport horgász, akiknek örömet akarok okozni. Igen örömet azzal, hogy létrehozok egy vetélkedést közöttük, ki tud adott idő alatt több grammnyi halat kifogni, ki tud túljárni az eszükön? Mi is kell, hogy egy versenyző horgász mosolyogjon?

1.       Szép helyszín horgászverseny céljából, melyben halak is vannak és alkalmas versenyzésre. Természetesen meg kell keresni és a tógazdával megállapodást kell kötni, annak bérbevétele céljából.

2.       Gyönyörű kupák kellenek hozzá, ami tetszik a versenyzőknek, természetesen ezt is meg kell rendelni, kifizetni megvárni míg elkészül, de csak a legszebbek lehetnek, ez fontos!!

3.       Kellenek horgászok, akiknek szánom ezen versenyt, amilyen fajta horgászati módot engedek meg a versenyen olyan lesz pl: rakós, match, feeder stb.

4.       Még közel sincs teljes lista, hol van még a vége? Nagy segítség, ha van támogató, aki ajándékokat ad a helyezetteknek, ez csak emeli a verseny színvonalát. Természetesen itt már érteni kell marketinghez, tudni kell reklámértéket adni cserébe a támogatásért, ezt bizonyítani is kell: videó, fotó, írás, publikáció…

5.       A versenyzők nem maradhatnak éhen így főzni is kell nekik és nem is rosszul, ahhoz a fáradt emberek arcán a barázdák kisimuljanak. Itt a költségek magasra ugranak, de meg kell venni mindent…

6.       Innivalóval is el kell őket látni, ezért is menni kell, senki nem maradhat szomjan verseny után.

7.       Mire a verseny elkezdődik, tulajdonképpen már a szervező idegkimerültséget kap és a lábát réges-rég lejárta!

8.       Ha vannak kész listán szereplő versenyzők, akkor az utolsó vagy az az előtti nap, lemondják jó páran a versenyt ( 5-6 fő) egyéb okokra hivatkozva, de már akkor sehol nincs tartalék jelentkező, mert máshol fog horgászni másnap nem itt, nem lehetséges pótolni a versenyzőt egy nap alatt. Költségvetés felborult, csak azért is végig kell csinálni, ha lemondták hát lemondták. Itt bukik el a jó szándék, hogy minél kisebb legyen a nevezési díj, már mindegy, kialakult a mínusz jel...

9.       A verseny elkezdődött, le is zajlik és az ennivaló is finom volt és a kupák is szépek, akkor sincs idő pihenésre!

10.   Elkészül 2-300 fotó, azokat fel kell dolgozni számítógépen, elérhetővé kell tenni a versenyzők számára, mert igenis igénylik! A legszebb fotókból slide showt kell csinálni, nem sajnálni az időt és görnyedni a számítógép előtt végelgyengülésig, majd feltölteni a youtube.com-ra.

 

11.   Talán ezek után lehet leülni pihenni és gondolkodni rajta, megérte? Majd egy mosoly és tervezni a következőt, pár hónap múlva, mert horgászversenyek voltak, vannak és lesznek!