• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Nem szeretem a politikát...

 

alt

Vegyes érzelmekkel ülök a gép előtt, a hangszóróból zongorabillentyűk adnak hangot és minden szót elütök eltévesztek, mondhatni nem vagyok formában és nem is vagyok nyugodt. Véletlenül, beleütköztem a politika nevű akármibe és megsérültem, nem is értem én, akit sosem érdekelt ez a szörnyű szó, hogyan járhattam így? 

Pedig csak pihenni voltam valahol, kellett egy pár óra titkos-bezártság, csak a természet szépségére volt szükségem, hogy készíthessek pár jó fotót, meg hallhassam a halak ugrását a vízben és csobogásukat, amikor visszanyerik szabadságukat. A hideg hasított rendesen, a tó sugározta a jelet, hogy tél van, de láthatóan vesztésre áll ez az évszak a tavasszal szemben.

Kedves ismerős is odajött kezet fogtunk, rendkívül szimpatikus szépet szerető ember és beszél az életről… Eszembe se jutott, hogy éppen elkezdődött valami úgynevezett: „kampányidőszak” , a vízparton ilyesmivel nem kéne foglalkozni, inkább csak pecával gondoltam én… Rosszul gondoltam, mindjárt kiderült pár perc alatt, hogy értékelni kell a hazánkat, bár nem kötelező. Bár ne tettem volna… Elmondtam a véleményem, olyan egyszerű családapaként, aki vásárol a gyerekeinek, neveli őket és akarja őket elindítani az útjukon, de nem könnyű, tényleg nem könnyű, hisz napról napra élünk és összeszorítjuk a fogainkat várjuk a következő nap megpróbáltatásait és megpróbáljuk túlélni azt.

alt

Nem szabad vitába keveredni, senkivel, aki bizonyos zászlót lenget, mert megcsaphat a szele a lobogónak, pedig bizony megkaptam a magamét. Állítólag azt kellett volna mondanom, hogy minden rendben van itt és mindennel meg vagyok elégedve. Őszintén elmondtam a véleményem, eszembe jutottak dolgok, kollégák, kolléganők, akik komoly felelősséget vállalnak és ellátják az országot okmányokkal, napról napra. Nem keresik magukat agyon, pengeélen táncolnak, de kár volt ezt elmondanom, nem szabadott volna. Nyitott késbe mentem bele, hassal…

alt

Soha életemben nem pakoltam még ilyen gyorsan össze horgászfelszerelést és nem mentem ilyen gyorsan haza… Keserűen és végiggondolva azt a majd 47 évet amit leéltem és az eredményeket amikért tettem eleget, az mind lerombolva láttam. Magyarország tegnap jobban teljesített, a vízparton… és igen jobban élünk, állítólag.

Bepakoltam a kocsiba a versenyládát és elmentem fotózni, a természet szép pillanatai nem szoktak visszaszólni, szerencsére. Lehet fotózni fákat leveleket, fényt, nem fogják megkérdezni kire kell itt szavazni és így utólag leírva, soha többet nem fogok politikáról beszélni. Mint látható, elrontja azt a kedvenc hobbit is és terjed mint a métely és egyszer csak sárdobálás lesz belőle és senki nem marad tiszta. Ez volt életem legrosszabb horgászata…

 

Azért mielőtt elindult az autó haza, egy öreg kérges kéz benyúlt az ajtón és kezet fogott velem és kézfogás pillanatában nem látszott az ég színe, nem volt sem narancssárga, sem piros, olyan emberi kézfogás volt…