• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Egy kis sütögetés, csak abból ami van…

 

alt

Szombat van és igencsak gondban vagyok. Igazság szerint készíteni kéne a családnak valami finomat, de semmiképp nem szeretnék a boltba elmenni, a fizetés csak hétfőn jön meg, most azt kéne enni, ami a hűtőben található. 

Lássuk, mit rejt a fagyasztó mélye? Az alsó fiókban találok egy mell nélküli sütni való csirkét, ebből kéne valami finomat összehozni. Persze tudom most az ifjúság  szó nélkül enné a paprikás csirkét és a sültet is, de mivel mindkettő volt már, én inkább valami érdekesebbet akarok adni nekik. Mikor a csirke félig kiolvadt fagyasztott mivoltából, egy filéző késsel nekiláttam és bizony megszabadítottam a csonttól a húst, így kaptam csirkehúst, magyarul filéztem a csirkét. A combokat és a szárnya töveket könnyű volt, a szárnyközép csak ketté lett ütve egy nagy késsel, a csontok maradtak benne.

Szerencsére konyhafiókban találtam bambusz nyársakat és nekiláttam a saját saslik elkészítéséhez. A filézett húsokat kis kockákra vágtam és fokhagymás magyaros páccal nyakon öntöttem őket majd mentek a hűtőbe pácolódni, egy fél órára.

Addig is mangalica szalonnát szeleteltem és vágtam kockára, hagymát szeltem.  Némi el nem fogyasztott, szeletelt sonkát találtam a hűtőben, azt is felkockáztam.

Akkor hát nekiláttam a nyársak elkészítéséhez, ahogy az ember gondolja és akarja, netán kívánja: szalonna, hagyma, hús, sonka és így tovább, amíg fér.

 

alt

A kedvenc grillező serpenyőmet elővettem, mangalica zsírral kikentem vékonyan és a forró bordázott aljú edénybe bekerültek a nyársak.

Akkor hát elkezdődött a sütés és én a nyársakat igencsak sűrűn forgattam, mert minden oldalát meg kellett sütni a csemegének.

alt

Isteni finom étek lett belőle, mert így utólag átgondolva, mindössze néhány nyárs maradt és legközelebb is kéri a család elkészíteni…

 

 

Harangi Csaba