• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Semminek sem lehet látni a végét….

 

alt

Az év elkezdődött, elég fáradtan kezdtem el az újévet. Valahogy semmilyen csodát nem vártam, nem is érdekelt milyen lesz ez az év, valószínű azért mert már belefásultam, hogy semmi jó nem történhet az egyszerű emberrel. Csak azt lehet ünnepelni, ha nem történik semmi rossz. 

Hol van az a régi gyermekkori öröm, amikor Anya meg Apa közölte, el kell menni együtt kamilla virágot szedni, legalább 8-10 zsákkal, mert csak akkor lesz pénzünk… Ezt úgy hívták valaha Balmazújvároson, hogy „szíkfű” szedése, ehhez való szerszámmal.

alt

A család elment egy senki által nem ismert titkos helyre és dolgozott szedte, a kamilla virágot, amit aztán felvásároltak tőlünk. Így lett pénzünk, de mi nem mentünk szép hotelbe és gyönyörű étterembe, nem… A mi családunk beült egy Skodába és elindult Fekete tengerhez és 3 hétig ott lakott sátorban és magunknak főztünk bográcsban, de mégis láttuk a tengert minden nap, így keltünk, így feküdtünk. Ezt úgy mondják manapság, a megfizethetetlen élmény…

altalt

Szóval, talán rá kell jönnöm, amikor megszülettem mégiscsak örököltem valamit szüleimtől… Jelenleg én is Skodával járok, jelenleg tényleg van családom és tényleg elmegyünk együtt kirándulni mindig egy jó helyre, ahol minden családtagnak őszinte a mosolya. Azt hiszem Apám azt mondaná: „Jól van fiam…” Akkor talán minden rendben van? Legyen úgy Apám, pedig ezernyi panasz szakadna ki lelkemből és csak mondanám és mondanám, de nem teszem… Elfogadom ami van és maradt, mert csodák nincsenek…. Jelen van és valóság és fiaim vannak és mosolyogniuk kell, mindig.

„Alig” várom, hogy kiderüljön, újfent hány forinttal lett kevesebb a fizetés? Talán kedden megtudom és megint lehet gondolkodni, hogyan tovább. Talán nem olyan sokkal fog csökkeni?

alt

Másra számolni, hazánkban egy közszolgának nem lehet és nem is szabad számolnia semmilyen reménnyel, ehhez a képest a munka felelősséggel jár, ha hibázol visszaélsz hatalmaddal, visznek és eltűnsz a szakmából…

alt

Erről ennyit, szóval várom a hírt, mi maradt a kevésből? (amit tv ill. rádió mond pénzről emelésről nem igaz..)

 

Vasárnap szerencsére egy jó peca vár rám, ha nem változik semmi egy nagyszerű horgásszal pecázok együtt, alig várom már. Egyszerűen hiányzik a horgászat, két hete nem volt horgászat, ez már az én esetemben, kóros tüneteket okoz!