• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Egy új év kezdetén

alt

Eljött az újév, az előző múlt, ilyenkor mindenki valami mást vár. Nem is tudom, mit várhatunk, vajon mi az, ami mosolyt fog csalni arcunkra és felhőtlenül nevetünk ebben az évben? Félreértés ne essék, ez nem panasz volt, csak akartam keresni örömködésem okát, de leszögezem töredelmesen, a csülök és az oldalas jó volt, a pálinka beton erős és a többit meglátjuk, hogy lesz ebben az évben, majd érezzük magunkon.

Még az újév előtt egy nappal, munka után egyszerű év búcsúztatót tartottunk egy helyen, ahol lehet barna sört vedelni és hosszas eszmefuttatásokat folytatni az életről.  Igen nem írtam le az a szót, olyan csúnyán hangzik, na de ez is egy Hivatal, csak nem a munkahely.

 

alt

Amíg az ember a sarokban beszélget, lehet figyelni az embereket, erre jó a hangulatos kis ivók. Hirtelen bejön egy fekete hajú lány, fáradt maximálisan kimerülve… Leül, két kezével megtámasztja a fejét fáradt, látható munka utáni stressz van beépülve az egész lényébe. Egy capuccinót iszik, gyorsan fizet és rohan tovább, látszik még nincs vége a napnak, talán csak most kezdődik neki igazán és kellett 5 perc csend, amikor senki nem zavarja és rendezi gondolatait.

Fiatal pár érkezik, mosolyogva beszélgetnek, bájos dekoratív nő, csendes szomorkás fiú, ők sem sokat maradnak. Ha együtt jönnek, együtt is mennek, újabb és újabb mosoly csomagokat dobálnak egymás felé és elindulnak, talán eldöntöttek valamit, hogy lesz jövőre és elkezdik útjukat, hogy jöjjön már az a fránya újév. Hozzon valamit, ami még nem volt…

Ezek csak vágóképek egy asztal mellől, ahol elfogyik pár sör és kezet fogunk az asztaltársaságommal és elindulunk haza, hogy tegyük, amit eddig. Most már legalább kibeszélgettük magunkat, megszabadultunk ki nem mondott gondjainktól és felvesszük a kesztyűt, amit az élet elénk dobott, hisz sosem adunk fel semmit, csak egy pillanatra megtorpanunk, és az élet megy tovább.

 

Szóval 2014-es év elkezdte mutatni magát és nem tudjuk, mit hoz majd. A munkahelyen is lesznek változások, ki tudja, hol kell majd fogadni az ügyfeleket? Ki tudja mit és kit fognak választani az állampolgárok, hisz választás lesz tavasszal… Őszinte legyek? Nem érdekel, engem csak az érdekel, hogy a családomnak jó legyen és ez a legnehezebb munka a világon…