• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Emberek, halak, életek..., hello világ!

 

alt

Most épp szabadságon, tanulástól fáradtan, gép előtt, jól esik itt ülni. Nem is úgy megy már ez a tanulás, mint régen, inkább kínlódás, de a végzettség akkor is meglesz, teszek róla… Inkább horgászni kellett volna menni, mint tanulni, végük is azt csinálok a szabadság alatt, amit akarok… 

Kellemes volt az előző hét, sikerült eladni a régi rakós botomat, de bármily érdekes, jó kezekbe akartam adni, feltett szándékom volt, pedig ezt irányítani nem lehet. Azért nagyon megörültem, hogy egy olyan ismerősnek adhattam el, aki nagyon meg fogja becsülni. Mikor átadtam sok halat látott rakós botomat, megbeszéltünk egy közös rakózást, így hát november elseje, egy közös pecával telt el.

Érte mentem Laciért és közösen indultunk a Sáska tóra horgászni. Ő most először tolta a rakóst én pedig, adtam hozzá pár tanácsot, a többi, a pontyok dolga… Nyugodtan mondhatom, egy rakós botos horgásszal több van hazánkban. Már az első órában megszerette, egy kis szerelék finomítás, mélységmérés, nem ártott, a többi ment magától és igen is kinyúlt a gumi és láttam mosolyogni Lacit, jó helyre került a botom. Sok jó guminyúlást akkor, azt kívánok!

altalt

Elgondolkodtató ez a mai világ, elég kilátástalanok a következő évek is, vajon hogyan éljen ez a társadalom és miben higgyen? Régen jó pár éve, még tervezgettem, hogy most ezt veszünk majd, azután azt, most jelenleg hiába nézem a katalógusban az új akciós hűtő árát, nem merem kimondani az igent. Ahhoz fel kell venni, valami hitelt, aztán azt vissza kell fizetni és nem lapul a pénztárca sarkában egy marék pénz, hogy fizessek. Akkor talán nem romlik el ami van, csak úgy tűnik… Maradjunk ebben és fizessük a sok sárga csekket és legfeljebb bízzunk magunkban. Igen rosszabbul élünk, mint eddig, ennyi sallangmentesen, politikamentesen…

alt

Manapság lehet foglalkozni a gyerekekkel és kész, tovább gondolni hiba volna, mert akkor nem valósulna meg gyermekeink álma, akik igenis észrevesznek, mindent mi körülöttük történik. Leveszik a problémát, koruknál fogva akár véleményt is mondanak, így járnak a felnőttek, kapnak kritikát is, de ettől szép egy család… Persze a sok miért után csak kiderül, ezek a gyerekek már nem gyerekek, hanem lassan felnőnek.

 

Most is lesz egy születésnap, a nagyobbik fiú nagy napja. Minden évben a család négy alkalommal megy vacsorázni, négy különböző születésnapon.

alt

Régen így van már, gondoltam egy születésnapon, ne főzzön az ember inkább mosolyogjunk és várjuk a pincért, még ebben a gazdásági helyzetben is ott fogunk ülni az étteremben. Ez vár hát ránk hétvégén. Hogy horgászat lesz az biztos, de az időjárás és Frici barátom dönti el, hogy hol? Persze mindennek van egy nagy előfeltétele, a vizsgának pénteken sikerülnie kell!!