• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Búcsú a füzéri körtefától

 

alt

A pihenésnek lassan vége és vége lesz a szabadságnak, bár ez inkább feltöltődés volt, azért hogy  tudja tartani az ember a lépést, az élet adta nehézségekkel. Szép volt itt Füzéren, való igaz tényleg hazánk legszebb települése, igaz…

Egy öreg körtefa alatt irogattam, horgásztam néhányszor, hegyet mászott a család, hol várat nézett és foglalt el, nagy lelkesedéssel.

A szlovákiai táj szépsége is páratlan, különösen Izra maradt meg bennem, az a tó egy ékszer.

A füzéri forrás vize, olyan, hogy kénytelen vagyok belőle vinni haza, egyszerűen jól esik azt a hideg kellemes forrásvizet kortyolni, egyik ásványviz gyártó sem tudja felvenni vele a versenyt.

Estenként kivétel nélkül mindig készült valami a tűzön, hol szalonna zsírja csepegett, hol grill, hol bogrács rotyogott, de mindig volt valami…és ez a lényeg.

alt

Az 50 fokos jéghideg pálinka szinte legyalulta az ember torkát, nem hagyva kétséget a felől, emberes ital, emebernek való. A sült szalonna szinte követelte a Zempléni vesszőkön termett furmintot, de még mennyire, hogy csúszott.

alt

Az Abaújváron tartott várfesztivál adta talán a legnagyobb meglepetést nekünk, bár gondolhattam volna, ha ez az ötödik ilyen itteni fesztivál, akkor bevált már rég.. Egy gyönyörű hegyektől övezett völgyben zajlik, koncertekkel és középkori harci bemutatókkal tarkitva.

altalt

Jó hangulat nevetés, nagyon jó  zene és koncert koncert után az éjszakába, ahol viszi a hűvös szél a hangot, ami mindenhova eljut. Szlovák, magyar, keveredve de mindenki magyarul beszélt és örömmel ismerte el a rock zene átütő erejét, amikor a szólógitár belehasított a levegőbe és átvette a zene a hatalmat.

alt

Míg a koncert dübörgött, a fenyőfák mögött a nap vöröslőn lebukott, majd mikor sötét lett, a középkori ködobáló katapultok tüzes golyókat lőttek az égbe, közben pedig a tömeg csápolt a rockra ütemesen egyszerre. A hatalmas lángcsóvák csíkot húztak a sötét éjszakába, hihetetlen hangulatot varázsolva egy gyönyörű völgybe…. Ez a fesztivál hangulat, ez az ami nem hasonlítható össze semmivel…

 

Szóval lassan haza indulunk innen Fűzérről, de megérte, javaslom másoknak is hinni benne, Magyarország gyönyörű és páratlan szépségű!