• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Gasztroördög 3.

alt

Ma ünnep van és pár óra múlva indul a család élményfürdőbe, ami ráfér már mindenkire. Fáradtak, nyúzottak, kimerültek a családtagok, de mielőtt elindulnánk, hajnalban érdemes elkészíteni az ennivalókat (amit holnap ennének és ma este) előre, hisz kinek van energiája egy élményfürdő után főzni, este? Senkinek, inkább, most míg csend van és hűvös, most kell a konyhában ténykedni… Legalábbis én úgy szoktam…

Pulykaszárny van itthon frissen, hatalmasak, jó sok fehér hús van rajtuk kedvelik a gyerekek. Négy hatalmas szárnytövet levágok, fűszerezem olajos fokhagymás pácban, jobban mint a csirkehúst, ezt érdemes túlzásba vinni, pulykánál kell… Sütőzacskóba kerülnek, persze a sütőzacskót előtte enyhén belisztezem így nem fog ragadni sülés után. Bekötöm a zacskót, tepsibe, sütőbe vele! Egy óra alatt el is készül a gyönyörű pirosra sült pulyka szárnytő, akkora nagy, hogy fejenként elég egy, már aki meg bírja enni…

 alt

Azért maradt ám ki még hús, azokat is meg kell főzni a szárny többi részét. Ez legyen pörkölt. Dinsztolva a hagyma, amikor már üveges,  porpaprika bele, kevés víz és most fél üveg lecsó kerül be a pörköltalapba. Így rotyog a pörköltalap egy negyed órát, majd belemegy a maradék pulykahús. Persze ízlelgessük, fűszerezzük, mert soha nem tudhatjuk finom-e, ja meg így lakik jól a szakács!!

alt

Amikor már puha a hús, mehet közzé ízlés szerint tejföl is, így elmondható ez egy tejfölös-paprikás-pulyka… Pirított tarhonyával fogjuk fogyasztani, úgy az igazi…