• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Áprilisi nyár...

 

alt

Úgy érzem, nyár van, eljött hát, sajnos látványosan elhagyva a tavaszt, talán nincs is olyan évszak már, a télből hirtelen nyár lesz. Elmaradt a tavaszi pezsgés, a kikelet szépsége, helyette hóesésből, napsütésbe váltott az időjárás. Ha az utcán jönne egymással szemben a nyár és a tavasz, nem ismernék meg egymást, pedig valaha egyikből fakadt a másik, de már nem így van. Nem normális tudom, de manapság semmin nem kell meglepődni, inkább számítani lehet bármire…

Most épp versenyre megyek, nem izgulok, nagyon jó mondhatni „ütős” versenyző, van négy is, igazi profik, nem igen tudok itt beleszólni, csak nehogy melléjük húzzak sorszámot. Sorsolás, hát ez nem jött be, jobbról Rohács, balról a Csányi, mindössze a két legjobb… Vicc… mindegy horgászni jöttünk, nem panaszkodni, versenyládára fel, aztán majd lesz valahogy. Majd a verseny végén kiderül.

Az első ponty megjön, megnyugtat a verseny idejére, a második, megy, mint a mozdony, majd látványosan leakad, gondoltam…

alt

Jobbról Csányi beindul, iszonyatos szériát kezd el, oda se merek nézni, hallatszik egyik ponty a másik után, ő tud valamit, amit én nem… Én csak keresem a halat, fogok néhányat, de nem eleget. Újratervezés, etetni Csányival egy vonalba, gyerünk, valami különlegeset beszórni, megy ez, de kapás semmi, nem tudok onnan elhúzni halat, nem igaz. Második újratervezés, nem feeder, matchbot kell, hisz ez a verseny „freestyle”, azt is lehet!!

Az új etetésre bedobom és már el is tűnt az úszó, ponty nem kicsi, király, most menni fog.. És igen meg van, aztán még egy megint, most itt a hal előttem és fogom, aztán egymás után jönnek. Na végre, ez már jobb így. Még 5 perc van hátra és kapás! Megint ponty tépem fel, ahogy bírom, aztán szákolok és vége a versenynek. Hát ez jó volt a végére, talán az első ötbe befér?

alt

Elégedetten sétálok mezítláb a parton, jó verseny volt és meg van az ötödik hely, felkapaszkodtam valahogy és tényleg igaz, nem szabad feladni soha, így van, most kiderült.

alt

Jó ez a nyár, igazság szerint erre vágytam, hogy süssön a nap és ledobjam a sportcipőt és szúrja a talpam a kavics és mezítláb sétáljak a fűben. A haverokkal szabolcsi pálinkát inni és röhögni mindenen és halat fogni élvezni a nap sugarait. Hát megkaptam, ez egy szép nap volt, tényleg itt a nyár, bár még csak áprilist írunk, de megérkezett és tudatja velünk.