• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Gasztroördög 2.

 

alt

Szóval vasárnap van, irány a konyha, sok érdekesség lapul ott a hűtőben, el kell készíteni, hogy mosolyogjon a család minden tagja. Lássunk valami jó kaját, ami nem kerül sok pénzbe és időbe se, ugye mindkettő fontos manapság!

Első körben szükségeltetik 2-3 kiló csirke szárny és ebből készül két különböző étel. Legelőször is minden szárny legyen ketté vágva, a szárnya töve külön tálba kerül és a szárnya közepe-vége („L” alak), ugyancsak külön tálba.

 

Mindkettőt fűszerezzük, de előbb a csontosabbikról beszéljünk, ide kell pár deci olaj és ahhoz mézes-csípős fűszer keveréket öntünk, ami minden tekintetben mesés ízeket rejt. A méz és a chili keveréke kellemes hatást ad a húsnak, nem is csíp nagyon a méz pedig bársonyossá teszi az ízeket. Az olajjal összekeverjük a fűszert, amit kiválasztottunk (ízlés kérdése) és ráborítjuk a csontos szárnydarabokra, jól összeforgatjuk és hűtőbe vele!

 alt

Mikor a fűszer átjárta, elő egy bevált grill serpenyőt, vagy ami van otthon, megkenjük enyhén oliva olajjal felforrósítjuk és mehetnek befelé a „L” alakú szárnydarabok. A titka a sikernek a gyors forgatás is, szóval olyan sokáig ne hagyjuk egy oldalt pirulni, látszik az mikor kell „pörgetni” rajta… Az olajos páclé amiben ázott, az locsolható bele a serpenyőbe, süljön csak abban benne! Mennyien szép sült szárnyakat kapunk, ami rizzsel, párolt zöldbabbal, kukoricával egészséges módon fogyasztható, jó étvágyat!

 alt

Még nincs vége a főzésnek, hisz két ételről beszéltem, hátha valaki a családból nem szereti az előzőt, akkor bizony legyen egy tepsis ennivaló is! A szárnya tövek következnek, amik szintén fűszert kapnak, de csak szárazon átforgatva. Kicsit átjárja a fűszer, addig is megtisztítunk egy tepsinyi krumplit, amit karikázunk és bele is borítunk. Fűszerezzük kevés delikáttal, borssal, karikázunk közzé hagymát és kolozsvári szalonna szeletek sem maradhatnak ki! Ezek után elrejtjük a már fűszerezett szárnya töveket a tepsiben lévő „krumpliágyba”.

alt

Két deci vizet bele, egy fóliát fölé és sütőbe vele! Egy óra múlva levesszük a fóliát, hagyjuk pirulni negyed órát és kész a sült csirkés tepsis krumpli, további jó étvágyat!