• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

A koncert

 

alt

 

A gép előtt ülök és massala teát iszok, kellemes ízek kavalkádja, amit ilyenkor kap az ember. Minden benne van, aminek benne kell lennie, mégsem meghatározható, olyan mint az élet bonyolult, de mégis élvezhető. 

 

 

Tegnap este, a kisfiam és én koncertre indultunk, a kicsi első koncertjére, én pedig megnézni azokat, akikért rajongtam ifjú koromban. Három kitűnő gitáros legenda adott műsort, de nem szabad elfeledkezni a kitűnő basszus gitárosról és dobosról sem, így teljes egy banda. Tátrai-Babos-László gitárvirtuózok adták elő magukat, profi módon. Mivel már két éve gitározik Dominik fiam, akartam látni a szemében a csillogást és a tiszteletet a zene iránt. Kíváncsi voltam, mi fog történni? Onnantól, hogy a koncert elkezdődött, a kisfiúnak nem létezett a külvilág, a maga kis 13 évével és a gitározástól már, megkeményedett újakkal nézte a gitárszólókat, a nagy „öregek” kezét, akik aztán megmutatták, lelke van a gitárnak és minden hangszernek és minden hangnak.

alt

Lenyűgözte a koncert, minden szóló, akár választani is lehetett, kinek az úgymond stílusa tetszik a legjobban, a három legjobb közül, akik letettek mindent az asztalra, amit lehetett zenésznek. Tátrai kiemelkedett hatalmas szólóival, amiknek szinte már-már nem is lett vége és csak fokozta, Babos belenyúlt az ember lelkébe és szinte sírt a gitár a kezében érzelmesen adta a hangokat, amik bizony átjöttek. László keze káprázatos hangokat csalt ki a hangszerből, mondhatni nem is követhető, mire képes egy emberi kéz. Mire a koncertnek vége lett és „visszatért” a földre a fiam, megkérdeztem, melyik tetszett, melyik volt nagy hatással rá? A legidősebb gitáros a 63 éves Babos játéka tetszett, mint mondja érzésből játszik, szívből. Ez a 13 éves kisfiú idősebben gondolkodik… Ez tény..

 

 

Hazaérünk, persze már késő van, menni kell aludni, holnap iskola. Azért kivágódik a gyerekszoba ajtaja, kirohan a fiam, mert adjam oda a jegyet emlékbe, elteszi, hiszen ő még ilyen jól sosem érezte magát…