• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Az én szombati anzikszom…

 

alt

Nos szombat, azt jelenti elmúlt a péntek. Nem is baj, elég volt ebből a hétből, a következő jobb lesz, csak pár napot leszek a melóban, aztán szabadság. 

 Ez is valami, a pénteki munka után képes voltam bemenni egy ivóba a kollégámmal, aki szintén Csaba, kicsit kiengedni a gőzt… Na, nem kocsmázás, ugyan azért nem tán, de inni egy unicum szilvát képes vagyok, meg röhögni a héten történt eseményeken és koccintani tudunk együtt.

alt

Mindegy, megérdemeltünk egy-egy sört is, ha már ennyi ügyfelet lefogadtunk, meg, ha már pénteken is szokni kell ezt a nyomasztó 16-ig való munkát. Régen megszoktuk, hogy péntek, az egy jó nap volt, hogy örült mindenki a pénteknek, nagyon készült örömmel, de most? Ugyan olyan, lehangoló, mint más munkanap. Még jó hogy beléptünk egy beszélgetés erejéig egy másik „Hivatal”-ba…

Most épp szombat van, most tettem fel egy tyúkot levesnek, 4-5 óra alatt csak elkészül a finom húsleves. A csirkemell csíkok pácban áznak tegnap este óta a hűtőben, majd egy kis grillezés finommá varázsolja őket.

alt

A kisfiam kedvenc fejhallgatója egyre többet került az én fülemre, már kezdtem szégyellni magam, annyira szeretem hallgatni a jó zenét, de egy jó fejhallgatóval teljesen más. Mintha csak bezárnának egy stúdióba, minden külső zaj kizárva és csak a zene. Akkor hát reggel irány egy áruház, persze próbálgatások, jól szól, nem jól szól, van 22.000 Hz a frekvencia átvitel, más ilyen finomságok, de a lényeg a fejemen van már, most is így írok.

Ja hogy mi szól?

alt

Most éppen Vivaldi: Négy évszak, előtte J.S.Bach orgonaművek, az előtt pedig AC/DC, na ugye ki kell próbálni az embernek vannak hangulatai, amik váltakoznak, ehhez szabja a zenét amit hallgat. Minden esetre ez a fejhallgató most megadja, amit akartam, csendet bezártságot és nyugodtságot egyszerre, a leves főhet a konyhában, a gyerekek tanulnak, a telefon hangja le van véve, most ne keressenek, senki… A hangminőség, az pedig leírhatatlanul jó, a legjobb, ennyi csak jár, ennyi kis önzés az embernek a jó érdekében., saját magáért.

alt

Izgalmas dolog lesz jövő héten várni az eddigi legnagyobb létszámú horgászversenyem rendezését. Az időjárás úgy döntött, hogy igenis bele akar szólni, nehogy már simán menjen minden. Eddig is rossz idő volt, de még a jövő héten sem akar tavasz lenni, semmi pénzért! Végül is rossz idő csak szerdáig lesz, aztán szárad és menni fog minden, mint a karikacsapás, hisz nem első versenyem. Na a végén még kiderül biztatom magam. Azért csütörtökön is és pénteken is ki fogok menni a tóra, előkészíteni a terepet. Reméljük, tényleg tavasz lesz már végre… , vagyis igenis legyen már tavasz!!