• header.jpg
  • header2.jpg
  • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

A tavasz jelez…

 

alt

Munka után vagyok, ellenőrzés után csak fáradt lehet az ember. Gyerekek mesélnek ezt azt, mi történt az iskolába, meg ilyenek. A kisebbik fiam, az a aki mindenre figyel és precízen meg akar oldani mindent, a nagyobbik aki csendes, de őszintén tud örülni mindennek és átkozottul jó humora van, kellő lazaság mellett. No így szép az élet, most én hallgatom őket…

Találtak a társasház parkjában hóvirágot, mint mondták szerencsére senki nem taposta össze, ez jó hír mondják, Apa fotózd le… Ismernek már, mindenre ugrok ami természettel kapcsolatos fű, fa, virág, állat…., most a tavasz hírnöke jelentkezik.

 

A Nikon kézbe, indulás akkor, bár fény kevés van, de az udvar meg van világítva és a ennek a gépnek is van, nem csak vakuja, hanem segédfénye is, most jól jön majd. Tényleg ott vannak a hóvirágok, kitörték a hósapkát, nem hagyják magukat, aranyosan dugják ki a fejüket. Fotózom, bár meg megcsúszik a lábam, nem bírom mozdulatlanul tartani a gépet, pedig nagyon kéne, az kellene csak most, a mozdulatlanság. Ilyenkor már nem is a virágra koncentrálok, hanem a rajta lévő harmatcseppekre, apró jelentéktelen dolgok jelentősége, mint az életben… Minden az apró részletekben rejlik, melyek nem is látszanak.

 altaltalt

Talán jó lesz néhány, elégedetten baktatok fel a lépcsőn és köszönöm a gyerekeknek az ötletet. Mint mondták lebbencslevest kérnek holnapra, ami el is fog készülni, persze igényeik szerint: karikára kell a krumplit vágni benne, sok lebbencstészta legyen, a virsli berakása után legyen beleütve két tojás, füstölt szalonna pirításával induljon és dobjam bele a bőrét is a szalonnának, mert úgy finom…. Ennyit a gyerekeim „sztárallűrjeiről” amik teljesíthetőek….