• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

János napi peca, barátok között…

alt

 Míg az ünnep előtti utolsó munkanapomat tapostam, egy kedves kolléganőm, szólt, hogy az ő férje szívesen horgászna velem, most a két ünnep közt, ha megyek. Kétszer sem kellett mondani, majd telefonálok és mihelyt lesz egy tenyérnyi kis szabad hely egy vízen, indulunk is. Ezenközben, még egy kedves telefon egy másik ismerőstől, ő is szeretne pecázni egy jót. Természetesen János napkor, mikor horgásszon egy János, csakis akkor!! Jó társaság lesz, úgy látom…

Hajnalban indulunk, tél ide vagy oda, Zsolt már mellettem ül és bosszankodva nézzük az esőt, ez nem volt bekalkulálva, de mindegy akkor is pecázunk, semmi nem fog akadályozni bennünket! Varga Jani barátom azt ígérte, délelőtt ő is érkezik, egy kis dolga van, de jönni fog az biztos. Nagyszerű, mi Zsoltival bepakolunk a Daru tó partjára, mert oda érkezünk, itt tudtuk biztosan, hogy nincsen jég.

alt

Bedobunk, Zsolti fenekezik, én viszont most rettenetes módon ki vagyok hegyezve, egy matchbotozásra. Olyan régen volt a kezembe matchbot, hogy igenis ki kell jelentenem, nagyon hiányzik, minden része: a fej felőli bedobás, a kicsapás, az antenna figyelése, a bevágáskor felsíró orsó, ez minden együtt kell nekem, mint egy falat kenyér.  Még jó, hogy oda nézek, már nincs is úszóm és szól is a fék. Hamar kezdődik a halfogás! Egy jó izmos tükörponty, recsegteti a Blue Arc orsót, az vízbe hullott ágak közül próbáljuk kivarázsolni Zsoltival ketten, végre szákban a hal.  Ez izgalmas volt, vékony előke pici horog, meg egy csomó ág a vízben!

alt

Most Zsolt pillanatai következnek, ott is egy jó ponty, sikeres szákolás és igenis örülünk, mert tegnap még karácsony volt tél van, és igenis fogjuk a pontyot.

alt

Bedobok egy feeder botot is, hátha elhúzza, de inkább a macthbotra figyelek, hisz alig látni a finom kapásokat, pedig minden finom belenyúlás mögött, mint kiderül, egy-egy szép ponty rejtőzik!!

altalt

Két ponty is jön egymás után, nem sokat kell várakozni a halakra, nagyon jó napunk van, ráadásul jól húznak, de erejük csak partnál derül ki, jó nagy ramazúrit csinálnak szákolás előtt.

Most Zsolt vág be és egy szép dévér jön ki, szóval eszik minden halfaj, a dévérkeszegnek különösen örülök, hátha nekem is sikerül fognom. Jól gondoltam, hozzám is megérkeztek, ráadásul, nászkiütéssel dorozsmásan!!

altaltalt

Látom megérkezett Jani, végre együtt is horgászhatunk már, eddig mindig csak versenyen beszélgettem vele, én voltam a rendező, ő pedig a versenyző, most csak egy pihentető horgászat és semmi több, vagyis mégis, János nap! Szóval, boldog névnapot és jó pecát, itt ma János napkor. Névnapja alkalmából nem kis pontyot fáraszt ki és enged vissza olyan gyorsan, hogy a kamera se éri utol, pont jó ez a mai nap nekünk lett kitalálva. Aztán dévért fog és ha már ez a kedvenc hala, a kamera is utoléri.

alt

 

A feedeboton megint ponty majd a matchboton is, végül is elég volna egy bot is nekem, egy darab matchbot, mert egyszerűen ott van a hal és kap, egymás után. Persze Jani mindjárt lehúzza azt a halat egy profi etetéssel, aztán át is mennek a halak szomszédolni Janihoz, kellő mosolyt varázsolva neki, igen ez ma jár.

alt

 

Olyan valódi téli örömpeca ez, mindhárman élvezzük, még a kolléganőm is meglátogat bennünket, már az okmányirodából, legalább két ügyintéző jelen van, nevetünk… Megérkezett tehát,a csali utánpótlás, köszi Saci!

 

altaltaltalt

Nem is számolom a halakat, a matchbot egyszerűen jól teljesít, de hát ezt akartam és bár nem kértem, megkaptam.

 

altaltalt

Nézzük Jani botját, elég különleges egy multi-feeder bot, eddig csak monitoron keresztül néztem, de nem fűztem nagy reményeket hozzá, biztos nem az igazi, gondoltam… Nos, Jani úgy gondolta, be kell ezt bizonyítani, hogy jó vagy sem, egy jó kapás után bevág, mikor érzi, nem kicsi hala van, egy mozdulattal átadja a botot, nekem!! Middy X-Flex 4G Baggin Distance Feeder, a kezembe egy jó hallal a végén. Minden porcikája össze van most rakva, de legalább négy variációra képes, 2,40, 2,70, 3,5, 3,80, ezt mind tudja.

Akkor lássuk, bár idegenkedem a nem saját felszerelésektől, de ezt Jani adta jó szívvel, szóval akkor próba! Ahogy közeledik a hal, a bot tagjainak munkába kell lépniük, első ránézésre „B” akciós a bot, és igenis jól dolgozik a ponty alatt, különösen, ha netán nem is olyan jól akadt, akkor kiderül mire képes ez a bot.

Most örülik is, hogy ilyen okos hallal van dolgom, előbb jobbra a víz alatti ágak közzé úszik be, majd elindul a balra lévő cölöphöz, de a bot szépen utána nyúl és teszi a dolgát, magyarul dolgozik és hajlik, mindig, amikor kell.  Rendkívül örülök, hogy kipróbálhatom, ez a bot jó, különösen azért is, mert, mikor megjött Jani ezzel etetett be, jesszusom és azt is ezzel tette! Egy univerzális multi-feeder amit igény szerint variálhatunk, 4 fajta hosszban és az akciója is megfelel a finomszerelékes versenyhorgászat adta igényeknek. Szákolás sikerrel és igen csak fontos pár szó: Köszönöm a lehetőséget!!!

alt

A horog alig akadt, de simán kivettem a bottal a halat, szóval ez horgászbot a javából, azt hiszem, kell majd egy nekem is…

alt

Lassan vége napnak, Zsolt is Jani is fogja a halakat és elkezdünk pakolni haza. Azt hiszem ez mai nap felért egy karácsonyi ajándékkal, megkaptuk, kibontottuk és örültünk neki!

 

 

Harangi Csaba

 

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 7 éve, 8 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!