• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

AZ NGT Avon Quiver horgászbot, avagy kettő az egyben…

 A mostani tesztalanyom, egy két részes quiver horgászbot, mely abban különbözik a többi horgászbottól, hogy alkalmas feeder horgászatra is, de úszós horgászatra is be lehet vetni!

 alt

Gyorsan feltenné sok horgász a kérdést, hogyan lehetséges ez? A válaszom nagyon egyszerű, a botnak két második tagja van.

Tehát akkor, hogy pontosak legyünk, van egy darab nyéltagunk, szép parafa nyéllel, keverőgyűrűvel, ahogy a nagy könyvben meg van írva, ezzel semmi gond. Most jön a meglepetés, két darab második tag van a vászon tokban!

alt

Lássuk az elsőt, ez egy feeder második tag, melyhez három spiccet biztosít a gyártó, tehát feederezés szempontjából, minden rendben.

alt

Most újra belenyúlunk a tokba és már egy spiccgyűrűvel rendelkező top részt veszünk elő, mely által egyből úszós bottá alakul a bot.

alt

Ezért írtam a címben, hogy kettő az egyben, arra használja a horgász, amely horgászmódszert épp alkalmazni akarja.

A bot teljes hossza 335 cm, anyaga kompozit, de hajlékonysága semmit nem romlott a nem karbon volta miatt. Az igényes parafa nyél jó minőséget takar, valamint a rejtett menetes orsótartó, már divatkövetést is jelent, hiszen valljuk meg őszintén, a horgászbotgyártóknál is létezik trendiség és divat J

altaltalt

A keverőgyűrű jó minőségű anyagból készült, valamint a bot csapos toldással csatlakozik a következő taghoz, ez azt jelenti, hogy nem fog kikopni soha, csak legfeljebb idővel beljebb lehet tolni a tagot, van helye kopásnak. A rezgőspicceken nincs jelelölés, hogy hány grammosak, szerintem 1-2-3 ozzosak, így kézbe fogva és eddigi tapasztalataimat összegezve.

 alt

Viszont a puding próbája az evés, mondják Angliában, hát vágjunk bele, indulás Robi barátom is jön velem, ketten támadjuk a pontyokat és bevetjük az NGT Avon Quiver botot is. Mintha tudták volna ezek a halak, hogy most mire kell kapni? Feltehetnénk ezt a kérdést is, hiszen két botot dobtam be, de bizony az NGT Avon bot hajlott be, majdnem törésig!! Pont jókor akkor lássuk, mit tud ez a bot?

alt

Szépen hajlik, B akciós, az már látszik, a hal kirohanásait jól kompenzálja, azzal sincs gond. Kicsit bátrabban fárasztok, úgy látom a 0.14 mm monofil előkét nem kell félteni, nem lesz szakítás.

altalt

Most a láda elé ér, akkor lássuk meg kell emelni a halat, adunk munkát a botnak, tessék csak hajolni, lássuk! Nos, hal a szákban, bot a kézben, probléma szál se, én is így akartam… A bot szerintem egész jó bot, ha még azt is számba vesszük, hogy akár át is alakíthatnám úszós bottá, akkor aztán pláne.

alt alt

 

Még természetesen horgásztunk, ez csak egy fárasztás volt a sok közül, de nagyon szép napot zártunk Robival, tulajdonképpen egész nap fárasztottunk, ideje lesz zsinórt cserélni az orsókon.

 

 alt

Mindent összegezve, az NGT Avon Quiver bot egy kiváló ár-érték arányú termék, mely két féle módszer használatára is alkalmas. Az ára magáért beszél 9.980 Ft, tehát egy kezdő szintű horgász, máris gyakorolhatja vele a feederezést és az úszózást is.

 

Jó pecát, mindenkinek!

 

Harangi Csaba

Fotók: Harangi Csaba és Kakukk Róbert

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 7 éve, 8 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!