• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

ECOFISH HORGÁSZÁRUHÁZ TERMÉKTESZTJE ÉLESBEN:NGT Method Feeder etetőkosár tesztje a Silver tavon

 Még nem is volt olyan eset családi bevásárlás közben Debrecenben, hogy ne mentem volna be két szó erejéig a Hobbyboltba, ahol mindig van miről beszélni Jónás „Öcsi”-vel, mindig van valami érdekes eszköz, aminek a horgászathoz köze van.  

Most is beszéljük ki mit fogott, hova ment horgászni, majd megakad a szemem, egy elegáns csomagolású terméken, melyben 4 darab method feeder kosár van és egy ehhez való töltő szerszám. Ebben semmi érdekes nincs, bármely boltban lehet venni ilyesmiket, de ez NGT márkájú angol termék és az ára, nagyon baráti. Mindössze 1450 Ft-ért lehet kapni négy etetőkosarat, valamint ehhez még a töltőt is? Igen, szerencsére…

 alt

 

 

Akkor hát tegyük nagyító alá, mit kap a vásárló, ha megveszi, valamint milyen is használat közben, magyarul horgásszunk is vele, ez az igazi teszt, a valóság.

Ha szemből nézzük a kosarakat, egyforma méretűek, de ha megfordítjuk őket, kiderül a turpisság, Angliában minden helyzetre gondolnak, van a csomagban: 15, 20, 24, 30 grammos változat. Ez kellemes meglepetés a horgásznak, mindig adott horgászvíz, halfajta és bot határozza meg együttesen, milyen nagyságú kosarat kell használnunk.

 altalt

A megvásárolt termék fix kosárként van beállítva, így van összeszerelve, tehát nem csúszik a főzsinóron, de ha valaki nem így kívánja használni, akkor néhány mozdulattal szétszedi és már csúszókosárrá is alakítható azonnal.  Mondhatni az univerzális mivolta máris kiderült, de ez Angliában általában így van.

 altalt

Most pedig elindulok horgászni a hajdúszoboszlói Silver horgásztóra.

alt

A kisebbik tavon fogok horgászni, ahol meglepő mélységgel találkozom, a tó közepe 6,5 méter!! Egy 20 grammos kosarat választok, meg egy rendkívül könnyű lightos feeder pálcát az Energo-Team Competition feedert, ami angol zászlóval van felcímkézve, jelezve a stílust.

alt

Etetőanyag kész, a csali pinki lesz, akkor hát vegyük elő a formázó eszközt. Előbb egy kevés etetőanyag kerül bele, aztán a csalizott horog, majd teljesen meg kell tölteni a formát. Ezután belenyomjuk a kosarat és egy formázott csepp alakú gombócot kapunk, miután kiemeltük a formából. Ez a forma mindig állandó, méreténél fogva későbbi dobásainkat nem befolyásolja, valamint a vízben az etetőanyag szépen nyit, a hal pedig eljut a horoghoz is, jelen esetben elég hamar..:).

 altalt

A kis töltőszerszám, roppant praktikusan és gyorsan formázza a megkevert etetőanyagot, elbújtatja a csalizott horgot, legyen rajta akár pinki, akár pellet, mindegy. Bedobás után igyekszem nem elhúzni a helyéről a kosarat, a method kosárnak ott a helye, ahova be lett juttatva, Öcsi tanácsára fixen hagytam, szerinte jobb lesz úgy. Nos igen, az első kapás elementárisra sikerült, majdnem lekapta a ponty a botot a versenyládáról! Jól van Öcsi igazad van, legyen fixen a kosár, jelen helyzetben rendkívül jó, itt szinte csak ponty van, más nincs is….

A pinkicsokor jó választásnak igérkezett, az első néhány pontynál, de mint várható volt, az ízlésviláguk megváltozott hirtelen és elkezdődött a csaliarzenál felvonultatása. A következő nyerő csali a Bag’em Baits Tuffits epres pellet volt, több ponty rajtavesztett, majd a giliszta vált kelendővé, egy órára.

 altaltalt

Amennyiben, nem ültem és vártam a kapást, hanem igen is cseréltem a csalikat, kialakult a nyerő favorit csalisor, így szinte egész nap fárasztottam a pontyokat. Talán 10-15 perces üres járat, ha volt néha, de az is ritkán, tehát elmondhatom volt min kipróbálni a felszerelést, folyamatosan!

 altaltaltalt

A kosár nagyon egyszerűen működött, természetesen rövid előkével használtam, jelen esetben 0,14 mm-es monofil előkével és 14-es horoggal. Semmilyen gubanc nem jöhetett szóba, hiszen zárt környezetben van elrejtve a horog. Talán még elmondható pozitívumként, hogy a bordák közzé sem szorult be a horog egyszer sem, mivel a töltőszerszám, annyival nagyobb a kosárnál, hogy ez nem történhet meg.

 altaltaltaltalt

Igazi fáradt horgászként indultam haza, egész nap fárasztottam, egy kitűnő horgászbottal, kipróbáltam egy NGT márkájú etetőkosarat, mely bevált, fogtam 30-40 kiló halat, kell ennél több?

 

Nem semmi nem kell már, ez egy jó nap volt minden tekintetben, bár mindig így sikerülne, ha szeretnék valamit.

 

 

Harangi Csaba

 

Az eszközöket a teszt írásához az alábbi cég biztosította, valamint ott lehet beszerezni is:

 

http://www.hobbybolt.eu/kapcsolat

 

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 5 éve, 4 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!