• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Lezajlott a Horgászfirkász-Kingfish Rakós Kupa

 Az idei évben elindult egy kupasorozat, a honlapom a www.horgaszfirkasz.hu nevét viselve. Azt szerettem volna, hogy különböző horgászati módszerek jelenjenek meg benne, így terveztem erre az évre feeder, match és rakós kupát. Az előbbi kettő sikerrel lezajlott, de amely versenyért a legjobban izgultam a rakós kupa még hátravolt, így 2012.09.08. napja elérkezett.

 altalt

 

 

A pálya kiválasztása sem volt egyszerű, hiszen egy hosszú egyenes szakaszra volt szükség, valamint lehetőleg pontyos hely legyen, ne unatkozzanak a horgászok, semmiképp sem. A Sáska horgásztó általam többször tesztelve volt, megmondom őszintén nyúlt a gumi rendesen, sokszor, a hely megfelelő lesz. A nevező versenyzők okozták a legkellemesebb meglepetést, hiszen olyan erős mezőny alakult ki, hogy szavam se lehetett, Nick Attila és Hajdú Tamás, meginvitálta Szolnok városának legjobb versenyhorgászait ide HORGÁSZFIRKÁSZ-KINGFISH RAKÓS KUPÁRA. A verseny reggelén láthatta az ember regisztrációkor ifj. Varga Józsefet, aki a világranglistát vezeti jelenleg is, de itt volt a szövetségi kapitány Szénási Béla is, de még sorolhatnám hosszan…

 altalt

Tehát a mezőny megvolt, a sorsolás megtörtént, láthatóan a „C” szektor betonerős versenyzőkből állt, például ifj. Varga József  és Hajdú Tamás egymás mellé húzott, de nem messze ült tőlük Takács János, szóval a végén majd kiderül.

altaltalt

Hagytam időt a felkészülésre, 8.55-kor etetés, 9-kor kezdődött a verseny. Jó is volt, hogy három szektorra osztottam a pályát, mert az „A” szektor kevésbé halas volt, a „B” szektor jobb volt, a „C” szektorban lehetett látni a legtöbb fárasztást.

 altaltaltaltalt

A versenyzők igyekeztek métereket nyerni ezért hosszabb szerelést raktak és lendítve kicsapták, ezzel elérve az elérhetetlent is. Érezhetően frontos nap volt a verseny napja, nem egy egyszerű történet volt megfejteni a tavat, amikor épp nem eszik a hal, pedig ebben a kis tóban 55 mázsa ponty nyüzsög, 150 amúr úszkál, szóval hal van bőven. Egyre másra nyúltak ki a gumik, jelentkeztek a pontyok és amúrok sorban. Ha végignéztem a pályán meg lehetett mondani, hol van darabosabb pontyfárasztás. Hajdú Tamás és Takács János is gyönyörű pontyot szákolt, így még izgalmasabbá vált a verseny.

 altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Mire a verseny véget ért, a halászlé elkészült a rétes megsült, úgy hogy a fáradt versenyzők elfogyaszthatták a jól megérdemelt ebédet.

 

Eredményhirdetés következett:

 

 1. hely Takács János 16810 gramm
 2. hely Szénási Béla 15160 gramm
 3. hely Böde Géza    11450 gramm

 altaltaltalt

Legnagyobb hal díja: Takács János

 

A versenyt ajándékkal támogatta: KING FISH HORGÁSZBOLT, PETER FRESH KFT, MAKÓ REKLÁM BT.

 alt

Mondanom sem kell, hogy Takács Lajos kamerája forgott versenyen, ezért itt most megköszönöm, az áldozatos munkáját, hisz nem csak filmet forgatott, de halászlét is főzött, egyszerre!!

A kupák kiosztása után elégedett versenyzőket láttam, remélem jó házigazda voltam. A legszebb pozitív kritikát a feleségemtől kaptam, aki nem horgász, de mindig rengeteget segít a versenyek során. Mikor vége lett a versenynek és mindenki elindult haza az otthonába, akkor jegyezte meg csendesen a feleségem: „a versenyhorgászok fantasztikus emberek”

 

Igen jól mondta azok, szerintem is…

 

Harangi Csaba

Fotók és video: Takács Lajos

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 7 éve, 8 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!