• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

LEZAJLOTT AZ I. HORGÁSZFIRKÁSZ-BAG’EM FEEDER KUPA

 alt

 

Igazság szerint, már jó ideje tervezem, hogy rendezek egy feederes horgászversenyt, de most jött el az ideje és úgy érzem úgy sikerült, ahogy terveztem.

 

Tavaly nyár óta működik a www.horgaszfirkasz.hu honlapom, így egyértelmű, hogy így  fogják hívni a kupát is, csak még egy támogatót kellett találnom.

Ragaszkodtam ahhoz a márkához, ami a kedvenc, ami által nagyon sokszor recsegett az orsóm fékje és maradt ívbe a rezgőspicc: BAG’EM BAITS. Most szeretném megköszönni Tóth Milán támogatását, így alakult ki a kupa neve is: HORGÁSZFIRKÁSZ-BAG’EM FEEDER KUPA.

alt

Szerettem volna, hogy a Hajdú-Bihari horgászok is megismerjék ezt a kitűnő márkát, ha máshogy nem a díjak kiosztásakor. Néhány nap alatt, megtelt a nevezők listája, szándékosan nem a haszonra, profitra törekedtem, hanem arra, hogy a horgász mosolyogva álljon fel a horgászverseny végén és elmondhassa egy jót horgászott, a fék szólt, a bot hajlott, az adrenalin az egekbe szökött, mert ez a lényeg….

 alt

Esős nap köszöntött a hajdúságra, a verseny napján és az egész napra ezt is kapták a horgászok, de ez senkit nem zavart.  Nyolc órás megmérettetés, a nagyhegyesi Daru tavon, ahol sosem csalódik az ember, a halállomány kitűnő és versenypályaként is megállja a helyét.

A sorsolás és felkészülés után, dudaszóval indult nap nyolckor és elkezdődhetett a horgászat, etetés.

 alt

alt

alt

alt

A pálya két vége a az „A” és a „C” szektor igen erősen működött, jöttek a pontyok, a középső „B” szektorban kellett taktikát váltani és megkeresni a halakat, legfőként a pontyokat. Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy Marosmix  versenyzője, Kálló Kornél elfogadta a meghívásomat, így a magyar feeder válogatott keret tagja is részt vett az általam rendezett kupán.

 alt

Délután 14 órakor, tartottunk egy előzetes mérlegelést, ekkor már lehetett taktikázni, számolgatni kinek mennyi hala van és az mire lesz elég?

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Nos, az első két helyezett között, nem sok különbség volt, nagyon izgalmasra sikerült az „A” és a „C” szektor végeredménye, akármikor helyet cserélhetett volna Papp Gyula és Csányi Károly, egy hal megváltoztathatta volna a végeredményt 16 óráig. A mérleg nyelve Csányi Károly neve felé billent így ő nyert, Papp Gyula pedig második lett.

A „B” szektort Kálló Kornél nyerte és ő lett a harmadik helyezett, kitűnő versenyzéssel és taktikus módszerváltással.

alt

A kitűnő verseny után, ugyan olyan jó babgulyás került az asztalra a fáradt versenyzők nagy megelégedésére. A kupák kiosztásra kerültek, valamint külön jutalomban részesült a legnagyobb halat fogó és a negyedik ill. ötödik helyezett. A díjakat Rohács Péter megyei bajnok adta át.

 alt

alt

alt

 

 

Név:

Pontszám:

Súly:

I. hely Csányi Károly

1

35,46

II.hely Papp Gyula

1

30,84

III.hely Kálló Kornél

1

15,90

IV.hely Bereczki Gábor

2

21,70

V.hely  Molnár László

2

18,28

 

 alt

Mind az öt helyezett Bag’em Baits termékcsomagot is kapott .

 

A legnagyobb hal díját Makó Ferenc nyerte egy 6,08 kg ponty megfogásával és a KING FISH horgászbolt díjazta.

 alt

alt

Egy cikkben itt következne egy befejező mondat, de most nem így lesz… Néhány szó a barátság fogalmáról. Én úgy vágtam neki a szervezésnek, hogy nem kértem meg senkit semmire, hogy segítsen…Az én barátaim olyan emberek, akik szó nélkül jönnek segíteni és fél szavakból is megértjük egymást, akár egy nézésből is. Takács Lajos barátom főzött, filmet készített, fotózott egyszerre, Rohács Peti barátom szállította a rengeteg kelléket, mérlegelt intézkedett, köszönöm, egyedül nem ment volna…

 

 

A versenyen készült képek itt tekinthetők meg:

 

https://picasaweb.google.com/harangics/Firkaszkupa2012elso

 

 

https://picasaweb.google.com/harangics/HorgaszfirkaszFeeder20120414?authkey=Gv1sRgCPrKk_ul0__C6gE

 

 

 

Írás:Harangi Csaba

Fotók: Takács Lajos és Harangi Csaba

Film: Takács Lajos

 

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 5 éve, 11 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!