• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Bemutatkozik a Bag'em Matchbaits

 A Bag’em matchbaits az egyik legrégebben működő bojlikészítő manufaktúra leányvállalataként látta meg a napvilágot. Kezdetben csak kétféle etetőanyag és néhány csali szerepelt a termékpalettán, az áttörést a szigetország egyik leghíresebb versenyhorgásza, Neil Machin hozta el az általa összeállított Pro-Competition termékcsaláddal. Később számos topversenyző is csatlakozott a csapathoz – Andy May, Jamie Hughes, illetve Lee Thornton.

alt

 

 

 

A Bag’em matchbaits mögött tehát áll majdnem 25 év tapasztalattal rendelkező anyacég, illetve egy illusztris versenyzői társaság, akik a legnívósabb versenyeken tesztelik a termékeket nap mint nap!

 

Magyarországon mióta?

 

2009 év végén kezdtük el forgalmazni a termékeket, az első teljes szezon a 2010-es volt. Azok a verseny- és hobbihorgászok, akik nyitottak az újdonságokra, szinte azonnal tesztelni kezdték a készítményeket. Szerencsére azóta is folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, beszámolókat, és így rengeteg információ érkezik, mikor, mit, hogy, mivel…

 

 

Groundbaits

 alt

Az egyik legkeresettebbek az etetőanyagok, jelenleg 13-féle szerepel a kínálatban: Három keszeges, amelyekben megtalálható a halliszt, de a hagyományos, piskóta jelleg is, 10 keverék viszont teljesen halas jellegű.

Az Expanda család kizárólag a legjobb minőségű expander pelletőrleményből készül. Felvizezve nagyon különleges, „fluffy” állagot kapunk, amely rendkívül könnyed, gyorsan bont és remekül ködöz. Sekély, egy-másfél méteres tavakban gyakran verhetetlen. Bármelyik más anyaggal elegyíthetjük, ha egy aktívabb, hamarabb bontó keveréket szeretnénk! 2010-ben megjelent a Dark (sötétbarna), majd 2011-ben a Green (zöld) változat. Az XP etetőanyagokat túlvizezve remek pasztát kapunk, amely főleg a rakósbotos módszernél eredményes.

 

Az egyik bestseller etetőanyag a Krill Seeker, amelyet speciális összetétele és narancssárga tónusa tesz igazán különlegessé. A krill rák egy rendkívül hatékony csalogatóanyag, nemcsak a ponty-, de a keszegfélék is bolondulnak érte.

A Red Reaper – az itthoni horgászok körében a másik nagy kedvenc – egy feltűnő, vörös keverék. A hozzáadott Robin Rednek köszönhetően fűszeres jellegű. A Super Natural egy világosbarna, közepesen tápláló mix, egész évben használhatjuk önmagában, vagy keverve. Összetételében hasonló a Super Green, amely szintén egy univerzális etetőanyag. A zöld keverékek már évek óta ismertek hazánkban is, számos tavon a legfogósabb tónus! Amennyiben gyorsabban dolgozó mixre van szükség, fele arányban keverjük XPG-vel.

 alt

A Pro-Competition család kimondottan method módszerhez fejlesztett keveréke a Machin’s Method Mix, amely fehérjékben gazdag, tápláló keverék. Az enyhén ragacsos állagnak köszönhetően remekül tart a kosárban, ám a vízben azonnal oldódni kezd. A Super Marine etetőanyag sötét színével, extra magas fehérje- és halolajtartalmával az egyik legfogósabb nyári keverék. Különösen a nagyobb pontyok bolondulnak érte! A Commercial Carp mix 2010-ben került fel a palettára: világosbarna, ám néhány attraktív piros szemcsét is tartalmazó univerzális keverék.

 

 

Etetőpelletek

 alt

A Super Natural Carp egy alacsony olajtartalmú, 2, 4, 6, 8 mm-es átmérőben létező pelletcsalád – remekül festhető, aromázható. A High Oil már jóval táplálóbb, sötétbarna színű, 4 és 6 mm-es változatban. Kimondottan a felmelegedett vízben hatásos a legolajosabb, 3 és 6 mm-es méretben kapható, fekete Super Marine pellet. Igazán különlegesnek számít a Moist Feeder Pellet, amely egy 2 mm-es, már felpuhult pellet; ezt használhatjuk csúzlival, rakétával, etetőcsészével, de természetesen etetőanyaghoz is adhatjuk. Nagy előnye a többi pellettel szemben, hogy a kajából már nem von el nedvességet!

 

Super Natural, Super Green és Super Strawberry változatokban kapható. Az XP pellet több módszerrel puhítható fel, leghatásosabb módon pelletpumpával. Nagy előnye, hogy így tetszőleges színű és ízű puha pelletet készíthetünk etetéshez, csalizáshoz egyaránt! Érdekes alternatív felhasználása ennek az alapból lebegő pelletnek, ha az eredeti állagában megfúrva vagy szilikonkarikával kínáljuk fel: így egy erősen halas, lebegő csalit kapunk, ami szép lassan felpuhul, megdagad! 4 és 6 mm-es változatban kapható.

alt

Mini és mikro bojlik

 alt

A 10 mm-es minibojli öt változatban kapható. A Super Natural extra minőségi hallisztekből, krillkivonatból készül. A fűszeres vonalat képviselő Red Aggressor szintén halas alapra épül, rendkívül különleges íz és illat jellemzi, minden hal bolondul érte. Az édes jellegű bojlik is helyet kaptak a kínálatban: eper, fehér csoki és ananász.

A mikrobojlik natur mixből készülnek, hi-viz flouro színekben, 6 és 8 mm-es méretben, süllyedő és pop-up változatban. Használhatjuk önmagában, más csalikkal kombinálva, aromázva, dipelve.

 

Tuffits

 alt

Ez az a termék, amely az etetőanyagok mellett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Bag’em matchbaits berobbanjon a köztudatba! A Tuffits ugyanis egy olyan 6 mm-es puha pellet,amely speciális textúrájának köszönhetően remekül használható feeder- és matchboton is. Tűzhetjük direktben horogra, fűzhetjük és szilikonkarikába is bújtathatjuk.

 

Az utóbbi módszer roncsolja legkisebb mértékben, így akár több halat is becsaphatunk egy-egy szerencsésebb csalival! Elérhető Super Natural (barna, halas), Super Marine (barna, rákos-halas), White Chocolate (fehér, csokis-halas), Pure Pineapple (sárga, ananászos-halas) és Strawberry (piros, epres-halas) változatokban.

 alt

A Sofftis hagyományos, felpuhított expander pellet, 4 és 6 mm-es méretben, Super Natural, Super Marine, Red Reaper ízben. Elsősorban spicc- és rakósbotos módszerhez ajánlott, de préses feederkosarakkal a finom fenekező technikával is eredményes.

 alt

A kukorica az egyik legrégebbi, ám ma is eredményes csali. A Bag’em négy ízben kínál egész szemű kukoricát: Super Natural, Scopex, Strawberry, Pineapple.

 

 

Folyékony aromák

 alt

A folyékony aromák három csomagban kaphatók: Natural Attractor, Dye és Spray.

A Natural Attractorok – mint ahogy a nevükből is kiderül – csak természetes összetevőket tartalmaznak. Az édes vonalat két keverék képviseli: a Molasses with scopex & betaine, illetve a Cornsteep with strawberry & betaine. Mindkettő remekül kiegészíti a halas etetőanyagokat, már néhány fokos vízben is rendkívül hatékony. A nyári etetőanyag nagyszerű kiegészítője a harmadik, Halibut Pellet Oil, amely kizárólag prémium minőségű halolajból áll. Remekül terjed a meleg vízben, mágnesként húzza be a testesebb halakat. Egy zacskó etetőanyaghoz 50-100 ml ajánlott. Mindhárom attractort használhatjuk dipelésre, akárcsak magok, pelletek, spodmixek és paszták ízesítésére. PVA-termékekkel is bátran alkalmazhatjuk!

 

A Dye folyékony aromacsalád erőteljes színező hatással rendelkezik! Az eper és az ananász az emberi orrnak is kellemes, míg a Blk widow (zöldajkú kagyló) és a Red Aggressor elsősorban a halak számára vonzó. A Spay család csalik, etetőanyag-gombócok tuningolására alkalmas, eper, scopex és Red Aggressor ízben kapható. A sprayrész menetes, így utántölthető.

 

 

 

(forrás: www.peca.hu )

 

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 5 éve, 11 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!