• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

Fagyos napok idején…

 Érdekes dolgok történtek mostanában, egy e-mailt kaptam, miszerint egy budakalászi horgászbolt szívesen adna egy horgászbotot tesztelés végett, írjak róla, szívesen olvasnák a véleményemet.

 Örömmel vettem a felkérést, egyben ajándékot, köszönöm a Luppa Szigeti horgászbolt vezetőjének Csepregi Tamásnak, élek a lehetőséggel, horogra fel, irány a tópart.

 

Kíváncsian bontottam ki a biztonságos csomagolást és egy picker botot tartottam a kezemben. Egész jó kihívás 2011-es év novemberében, hideg van, esténként fagy, de békéshalazni fogok, egy 20 gramm dobósúlyú, kézzel készített Energo Team Blade pickerbottal.

 alt

 

 

Meglepő látvány fogadott, de gondolhattam volna, fagyott. Azért a felkelő nap sugarait lefotóztam, e nélkül nem kezdődik horgászat. Szerencsére nem teljes jégtakaró alakult ki, itt is ott is foltokban csillog a tó vize.

 alt

Hidegvízre való etetőanyag, nagyobb mennyiségű csonti, kitűnő hatásfokú pordip a csonti közzé, ez fontos sosem feledkezem meg róla. Csontival dúsított etetőanyag gombócok repülnek be, pontosan egymás után. A kis tízgrammos etetőkosárba csonti kerül, amit etetőanyag zár le alul-felül.

 

Nem horgászom messzire, megjegyzem nem is lehet, de pont így jó ma. Jelzik is a kárászok egymás után. Kellemes volt az óvatos bevágás után halat húzni, ezzel a kis bottal. Szinte a hal minden mozdulata érezhető. Termetes kárászok jelentkeztek egymás után.

 alt

Nagyon szokatlan a rövid három méteres bot, de hamar ráérez az ember. Ilyenkor nem a távolságot kell meghódítani, csak a közelben lévő halakat kell elérni, mondjuk most húsz méterre horgászom.

 alt

Két kis rándulás a spiccen csak suhintok egyet a kis pálcával és már recseg is a fék. Engedelmesen hajlik, semmi probléma a bot akciójával, több mint megnyugtató. Még egy kis szigort is megenged nekem, bátrabban irányítom a halat. Mire a pontyok megérkeznek, kisüt a nap lekerül a kabát is.

 alt

Azt gondoltam, hogy a húsz grammos dobósúly nagy figyelmet óvatosságot ír elő a bot használatakor. Hát nem … Bátran lehet vele dobni, felhúzni a halat szákoláshoz, amit kell egy botnak tudnia az meg van benne. Én a második ponty után, már határozottan tereltem szákirányba a pontyot, nem kell félni, könnyű és erős a bot, csak első látszik olyan lightosnak, de aztán….

 alt

alt

 

Mivel a kapások ritkulnak, majd megszűnnek és besimul a víz, inkább fotózom a botot, jobb itt, mint egy íróasztalon.

 alt

Kellemes parafanyelet kapott, ami elvárható egy kézzel készített botnál. A nyél felsőrésze, már eltér a parafa anyagtól, EVA anyagú, mivel ezen része a botnak rejti a menetet, mely az orsót beszorítja a helyére. A gyakori használat miatt, főként orsó fel és leszerelése miatt, készült parafától eltérő anyagból.

 alt

Tulajdonképpen az IM-12-es anyag fontossága abban rejlik, hogy könnyű, de mégis extrém terhelést is kibír a bot. Így lehetne talán legjobban összegezni az anyagösszetételt.

 alt

alt

A kitűnő SIC gyűrük teszik a dolgukat, anyaguknál fogva hosszú ideig. Mindent összegezve, akár be is fejezhetném a vélemény írását, de be kell valljam, végeztem egy kis egyéni akciót, mivel egy saját ízlésemnek megfelelő spiccel tuningoltam a botot, mert nagyobb érzékenységű spiccet szerettem volna használni. A bothoz adott zöld színű 3 ozzos kivitelt keménynek találtam, persze folyóvízre jó, de én most épp tavon horgászom.

 Egy jól felszerelt horgászboltban, általában az eladó rendelkezésre bocsát a horgásznak nagy mennyiségű rezgőspiccet, kiválasztás, válogatás céljából. Hamar találtam megfelelően beleillőt, valamint érzékenységűt. Egy 1 ¾ ozzos carbon-műgyanta kombinált készítésű rezgőspicc nyerte meg a tetszésemet a legjobban.

 alt

Természetesen a gyári spiccet is lehetne használnom, de azon a gyűrűk mindenhogy álltak, csak nem sorban.

 alt

Azt majd megcsinálom egyénileg, kár a sok járkálásért, főleg hogy a forgalmazó anyacéget felhívtam és mondták, vigyem inkább be hozzájuk készítenek bele, de vásárolni spiccet nem lehet hozzá….Ez van…

 alt

Mire a fotózást befejeztem a horgászatomnak is vége lett, indulás haza. Összességében elmondható, egy jó kis bot az ET blade picker, anyagánál fogva extrém terheléseket is bír, tehát botzsákban a helye. Az alkatrészellátás kissé döcögős, de ez megoldható, ahogy ezt tettem én is…

 

 

Harangi Csaba

 

Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 5 éve, 11 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!