• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
Márciusi pezsgés Kadarcson
2016.03.13 04:01:47

 

alt

Végre hosszú hétvége következik és már hetek óta tervezgetem Kadarcsot meglátogatni. Több oka is van, de a legfőbb a titokzatos nagysága és szépsége, magával ragadó az a nagy tó. Jól esik tudni azt, hogy meg kell keresni azt a halat és tenni kell azért, hogy kapásod legyen, nem csak ülni és várni… Szeretem a kihívásokat, szóval indulás egy márciusi pecára, úgyis rám fér már, hisz kimerültem teljesen most jön a „kezelés”…


Hajnal van a tó csendes, láthatóan senki nem zavarja a halakat, mi is csak ide csöppentünk a sűrű város forgatagából egy relaxálásra, hátha elfelejtjük egy időre a gondok súlyát.  Már szerelek is, rövidtávra egy hosszúelőkés feeder felszerelés, nagy távolságra egy hagyományos etetőkosaras felszerelés, ez a rövid tervem, de hoztam matchbotot és rakóst is.

alt

 

Megpróbálok egy kicsit trükkösen etetni a verseny feederrel, hiszen érezhető hogy a fenék iszapos így a kosár beérkezése után megrántom a felszerelést és hagyom, hogy a könnyű keszeges etető elterüljön az iszap fölött. Nagyjából 10-15 dobás elégnek kell, hogy legyen, gondolom én, de nagy zaj most lehet el is ijesztette a halakat így a finom versenybot csendben marad. Lássuk a „keményebb” botot, egy távolabbi helyet célzok meg vele és a kosár becsapódás ott van ahova gondoltam, kezdődhet a horgászat, no meg a jól megérdemelt barna sör ivása!

A távolabbi boton erjesztett kukorica van és nagyon bízok benne, hogy nem volt rossz ötlet, azzal a bottal bizony a pontyot szeretnék fogni. Nocsak, már hajlik és bevágás után elnehezedik, kezdődhet a fárasztás. Egy szép pikkelyruhába öltözött ponty a jutalmam, igazán jól húznak ez a kadarcsi pontyok!

alt

 

Most a verseny feeder szerelés kezd beindulni, megérkeznek a keszegek végre, nagyon örülök neki, egyik kapás a másik után. Egyszerűen mindig van kapás és a keszegek után jön kisponty és kárász is, van ám miből válogatni!

altalt

Máris mutatja Kadarcs mitől érdekes, nem is tudod, mit fogsz fogni… Most is elhajlik a finom versenybot, valami van, de nem keszeg, hát egy amur tolakodott a keszeges etetésre és felszippantotta a csonti csokrot.

alt

 

Most a távolabbi bot hajlik el és valami a távolban már kirakja a hátát meg a szája is látszik, ezt már ismerem régóta, ilyenkor mindig amur a vége. Egy amur ifjonc mutogatta erejét az előzőtől nagyobb és láthatóan jó ötlet volt az erjesztett tengeri.

alt

Alig dobom vissza, már újfent fárasztok és egy hatalmas kárász recsegteti a fékemet, ez is az erjesztett tengerit eszi, őrület jobb, mint a csonti…

alt

 

Nagyüzem van a távoli botomon, már sokadjára vágok be, de a fék most aztán megindul, izmosabb a potyka! Fárasztom türelmesen és meg kell, hogy állapítsam itt a pontyok átmérőre nagyobbak nem hosszra, olyan kerek, mint egy leveses tányér és a szákban van.

alt

 

A finom versenyfeeder átveszi a főszerepet és szép keszegeket fogok majd megállapítom, hogy ez mai nap az én kadarcsi örömpecám.  Ilyen jó fogás mellett megengedhetem magamnak, hogy kicsit matchbotozzak és aztán még a rakósbot se maradjon ki.

alt

 

Rakósra jönnek szép kis keszegek és örülök nekik is, milyen régen toltam már a rakót, épp ideje volt leporolni már és beélesíteni egy keszegezésre. Hatalmas szél kerekedik és szinte mindent visz már, ideje lesz hazapakolni.

alt

 

Csodajó egy peca volt, kipihentem magam és úgy érzem fel is töltődtem, csak ennyi kellett nekem egy jó nap Kadarcson…

 

Harangi Csaba

 

Fotók: Bojtor Ilona és Harangi Csaba

 Címkék: Kadarcsi tó | tavasz


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 6 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!