• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
Mikado Almaz match, a hajlékony varázspálca
2016.03.04 04:18:52

 

alt

Érdekes azért már, hogy halad az idő lassan az ötödik „X” felé veszem az irányt, de a horgászat sosem került másodlagos helyre életem során, egyszerűen szeretem. Most épp egy matchbotot tartok a kezemben és hosszan kritikus szemmel nézem. A blankot most meg sem mérem, nem kell most nem a blank vékonysága fogja eldönteni mennyire szuper egy bot, nem mindig ez a legfontosabb, vannak sokkal fontosabb dolgok is, lássuk mik is azok? 


A Mikado Almaz match egy 4,20 hosszú modelljét fogom a kezemben, ami elsőre is meglepően könnyű, íme a hiteles súlya a botnak: 224 gramm. Egy ilyen hossznál ez nem is olyan rossz, ettől sokkal nehezebb modellek is vannak a piacon, nem sorolnám a nagy kérkedő neveket, de ez itt most egy Mikado és nekem igenis jó név.

alt

Lássuk tovább hát a botot, amely jó minőségű parafa nyéllel rendelkezik és klasszikus orsótartó van rajta. A dobósúlya botnak igen magas mérettartományt és lehetőséget kínál a horgásznak, bármily meglepő, de 25 gramm a maximum dobósúlya! Ez már valami, mert akkor bizony nagy távolságra is lehet vele horgászni, de ez több mint extra számomra, inkább megnyugtató.

alt

A gyűrűk közül az első kettő a keverőgyűrű és az azt követő gyűrű, háromlábú, ami a nagy igénybevétel esetén a biztonságos használatot szolgálja. A következő 12 darab gyűrű kétlábas a spiccgyűrűvel együtt, természetesen kellő távolságra eltartva a zsinórt a bottesttől, ami által a nagy távolságú dobást segíti elő, akár esőben is.

altaltalt

Nos ha így kiveséztük a botot, talán használatban könnyebb lesz véleményt mondani, egyébként is híve vagyok a mondásnak: „ a puding próbája az evés”, szóval horgásszunk.  Egy szép kis tavon horgászom, a siker érdekében meg kell dobni a másik part szélét hisz ott a nyerő kemény padka. Elsőre is majdnem átdobom a tavat, de másodjára is, megjegyzem 14 grammos úszóval horgászom és 0,16 mm-es zsinórral, olyan igazi klasszikus pontyozó cucc, bár az előke 0,11mm-es a horog 16-os, mégiscsak tél van…

Ha akasztok egy pontyot kiderül mennyire hajlik is a bot és mennyire kíméli az előkét és a horgot? Hamar eljött az én időm, az antenna igen lassan és méltóságteljesen elmerült és bevágtam.

altalt

Mit mondjak, megnyugtatóan szépen hajlik a bot, ez már-már parabola akció lesz! Úgy is van a kirohanásokat lereagálta bot és gond nélkül szákoltam pontyot.

alt

Mindent összevetve, ez egy kiváló pontyos bot nagy távolságra is akár, de a végletekig le lehet finomítani a felszerelést anélkül, hogy lemaradna a hal, mert ez a lényeg! Szóval a hajlékony bot vigyáz az előkénkre, a horgunkra, nem különben a halunkra is.

Most pedig a lényeg, ezt a botot nem is én választottam bár elmondtam az Ecofish üzletben igényeimet a bottal kapcsolatban, hanem Mónus Tamás Hajdú-Bihar Megyei horgászbajnok. Szóval köszönöm Tamás a tanácsot, bevált! A fotókat Rohács Péter szintén Megyei Bajnok készítette… Sok itt a jó horgász, no meg a jó horgászcucc…

 

 

Harangi Csaba

 Címkék: match | Mikado


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 6 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!