• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
I. METHOD FEEDER SZUPERKUPA
2016.03.03 03:33:09

 

alt

A finomszerelékes feeder versenyzés mintájára a Mohosz létrehozta 2016-ban a method feeder országos bajnokságot.Az elmúlt három évben a DreamFish, és számtalan szponzor segítségével megalkotott Hajdúsági Feeder Bajnokság mellék- és korszakalkotó versenyeként rendezzük meg az első Method Feeder Szuperkupát a méltán híres ohati 3-as horgász tavon.


 A verseny remek tréning lehetőség azoknak, akik az országos bajnokságon (Maconkán) szeretnének indulni. Mindenben az országos method feeder szabályoknak megfelelően szeretnénk a versenyt lebonyolítani. A helyszín különlegessége az ország talán legnagyobb halállományával rendelkező bojlis horgásztó. Mind horgászt és felszerelést megpróbáltató a halak mérete és ereje. Most először lehetőséget kaptunk egy egyedülálló verseny megalkotására.

Feederezzünk együtt a nagypontyok birodalmában, ahol rekordokat döntögető bojlis versenyek kerültek megrendezésre az elmúlt években. Hisszük és bízunk benne, hogy egy nagyon izgalmas versenyen fogunk mindannyian részt venni.

 

alt

 

A verseny időpontja: 2016. május 22. vasárnap

Helyszín: Ohat III.

Nevezési díj: 7.000 Ft. (A nevezési díj tartalmazza a versenyen való részvételt, reggelit és ebédet)

Nevezési határidő: 2016. május 8.

A nevezési díjat személyesen a Dreamfish horgászboltban lehet befizetni. Kérjük, hogy aki a nevezés leadása után valamilyen ok miatt nem tud eljönni, értesítse a rendezőséget!

A pálya befogadó képességének megfelelően kb. 35 fő nevezését tudjuk fogadni!

Tréning lehetőség: Nincs kötelező tréning! Egyénileg lehetséges a verseny napja előtt csütörtök, péntek, szombati napon. Szabad helyekért érdemes Varga Tamás tógazdától érdeklődni.  

Díjazás: Három szektor, szektoronként három kupa, tárgynyeremény.

Program:

Regisztráció és reggeli: 06:00-06:30

Megnyitó és sorsolás: 06:30-07:00

Felkészülés: 07:00-08:50

Etetés: 08:50-09:00

Verseny: 09:00-15:00

Mérlegelés, ebéd, eredményhirdetés: 16:00

 alt

Method Feeder Versenyszabályzat

1. A versenyen egy időben csak 1db rezgőspicces bottal lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

2. A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, lengőspicc, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!

3. A versenyen kizárólag tömködős method és hagyományos bordás kosár használata engedélyezett! Oldalra szerelhető etetőkosarak használata Tilos!

4. A szerelékeken 1 db horog használata engedélyezett, amely maximum 20 centiméteres előkén kínálható fel!

5. Csaliként pellet,minibojli, kukorica, pufi és élőcsalik egyaránt alkalmazhatóak, ez utóbbiból kivétel a szúnyoglárva, ami sem tűző, sem etető formájában nem használható a versenyen! Szilikon csalik, gumi csaliimitációk használata tilos!

6. Az alapozó időszak valamint verseny ideje alatt etetni kizárólag feederkosárral szabad, ennek mérete nincsen korlátozva. A kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta stb. használata egyaránt tilos.

7. A verseny lefújásakor megakasztott hal már nem számít bele a mérlegelésbe! Csak az a hal számít, ami a lefújás pillanatában a partvonalon belül van! A lefújást követően mindenki köteles megkezdeni a szerelék kitekerését, a mérlegelés befejezéséig újradobni tilos!

8. A szomszéd szektorába átúszó hal beleszámít a versenybe, még akkor is ha a két szerelék összeakadt. A sporttársi együttműködés és a viszonosság határain belül próbáljuk elsősorban megoldani ezt a sarkalatos kérdést.

9. Minimum 2.5méteres versenyszák használata kötelező!

10. A versenyen segítő használata kizárólag a verseny kezdete előtti pakolásra, hely berendezésére vehetőigénybe. A segítő a verseny alatt nem etethet, nem keverhet etetőanyagot, nem csalizhat, nem szerelhet, nem meríthet, nem szabadíthat horgot és a kifogott halat is a versenyző köteles a haltartóba helyezni. Tehát közreműködése a verseny kezdetét jelződudaszót követően nem vehető igénybe.

Rendezői kérés:

A halak védelme érdekében:

Minden versenyző hozzon magával minimum 2db sűrű szövésű pontyzsákot!

Pontymatrac és fertőtlenítő használata kötelező!

A nagy pontyok védelme érdekében folyamatosan lesz mérlegelés.

 

Részletes szabályzat:

 

 http://www.mohosz.hu/index.php/versenysport/ovhb/versenyszabalyzatok/method-feeder-vsz

A verseny változtatásának jogát fenntartjuk!

 

Dreamfish

 Címkék: verseny | feeder


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 6 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!