• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
Kadarcsi didergős
2016.02.28 08:53:13

 

alt

Mindjárt vége a télnek, már csak pár napja van hátra és végre itt lenne már a tavasz. Az idei évben igen sokat fogok a Kadarcsi tavon horgászni, így eljött az ideje a víz tanulásának, megismerésének. Összesen 28 hektárnyi titok a víz alatt és eddigi tapasztalataimat összegezve, inkább vadvíznek minősülne, itt minden más, nem egy kis tavacska ez maga az igazi vad horgászvíz, természetesen ilyen halakkal… Akkor hát Fricivel indulunk is, irány Kadarcs! 


Minden tócsa be van fagyva, kemény mínusz volt este, de ez a horgászvízre nem vonatkozik az bizony méltóságteljes mutatja magát hosszában, igazán szép tó. Kipakolás, bedobás bár kevésbé ismert helyen nem is igazán tud mit kezdeni az ember a sok lehetőséggel, ugye hova és mivel esete forog fenn ilyenkor…

altalt

Mindegy, nádszélbe egy feeder, meg egyenesen is egy a kosarat húzogatva lehet érezni az iszap mennyiségét és következtetni a fenék állapotára. A jobb szélső bot elhajlik egy karika keszeg köszönt be hozzám, tetszett neki a csonti csokor. Hosszabb csend következik így legalább megpróbálunk felmelegedni valamennyire, elég kemény  hideggel kezdődött a reggel, de végre süt már nap is.

alt

Matchbotra váltok mélységet mérek, majd lassan be kell ismernem hogy bizony ez a víz áramlik a víz alatt, nem is kicsit! Megy az egész felszerelés jobbra rendületlenül, nem győzöm újra dobni, de kapás az van, csak én vagyok ügyetlen. Közben Fricinek kapása van és egy kis aranyos amur a tettes, nőjjél nagyobbra kis haver, hogy felkapta a csalit csak néztünk…

alt

Még Fricinek van egy kis dolga a nyaralójuknál így átgurulunk oda, ott is bedobunk. Az etetőanyag finomhangolásra, tuningra szorul, így télen nem könnyű a keszegek ízlését eltalálni, de próbálkozunk. Na végre hajolnak már a spiccek, egyik a keszeg a másik után jelentkezik, de nem is akadnak meg mindig, vagy épp csak akad, pedig 16-os horog, 0,11 mm előke szóval nem mondanám hogy durva a felszerelés…

Azért felpezsdítenek bennünket a keszegek, így már nem fázunk annyira.

alt

Most nagyobbat hajlik a botom a szokottnál, ponty a horgon. Na legalább megnézzük az új orsó hogy üzemel és jól működik-e a fék? Minden okés, pikkelyes pontyot rábeszélem hogy kerülje ki a nádtöveket így azután szákban is van. Ez már igen, tél van és a Kadarcson vagyunk Fricivel, van keszegünk és van pontyunk is!

Fricihez megérkeznek a kis amurok, inkább „amurkák”, de szorgalmasan „zabálják” a gumikukoricát. Én sem leszek kivétel nekem meg a mini bojlimat ízlelgetik, van itt nád bőven lesz mit legelni, hamar meg fognak nőni az biztos.

altaltalt

Még jó pár szép keszeg aranyozza a napunkat, majd a csontig hatoló hideg jelzi vége a mai napnak. Azt hiszem 2016. február 27. napján ettől többet nem is várhat az ember.

alt

Jól éreztük magunkat a maximumot kihoztuk és egész szép fajta palettánk volt ma: karika keszeg, dévér keszeg, ponty, amur szóval szavunk sem lehet, köszönjük Kadarcs!

 

 

Harangi Csaba

 Címkék: Kadarcsi tó | tél | amur | ponty


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 6 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!