• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
Téli eső, pontyokat ér… /Kócos tavi örömpeca/
2016.02.14 04:43:28

 

alt

Február közepe van és néha hitetlenkedik az ember, hogy nincs fagy és hajlamosak vagyunk azt hinni tavasz van, pedig nem. Tél van még jócskán, de azért lázad az ember igenis horgászni kell menni és nem is kell azt megindokolni. Az időjárás jelentő portálok erre a szombati napra garantálták az állandó esőt, méghozzá nagy mennyiségben!! Hátha tévedtek, ha meg nem elázunk…


Megérkezünk és már szemerkél az eső, bár nem vészes én is bizakodva iszok egy kitűnő barack pálinkát, nem lesz itt semmi gond, legalábbis a 50 fokos ital ezt üzeni. Indulás hát hely keresés és bedobás, az etetőanyagok bekeverve mára, egy fekete de igen tolakodó illatú anyag, no meg egy piros epres lesz kipróbálva. Nem igazán kell messze dobnunk, mikor leérkezik a kosár érezhető hol kemény az aljazat, egy ilyen érzés hogy nincs iszap sokat jelent, ez már fél siker! Zolinál elhajlik a feeder és már fáraszt is, no jól kezdődik máris ponty, nálam néhány kárász a jelentkező, de bejelentkezik a ponty is végre és én is fárasztok már.

altaltalt

Konzultálunk közben megvitatjuk, mi lenne a nyerő a piros etetőanyag félre téve, majd a fagyasztóba kerül otthon, a fekete bekerül a láda mellé és ez lesz a koncepció ezután, valamint csonti és kukorica színesíti az állagát.

Egy fél óra elteltével, újra fárasztunk Zoli is én is és elmondhatjuk végre megtaláltuk a pontyokat itt vannak és február közepén egy örömpecába vagyunk benne.

altalt

Nagyon jó érzés úgy ülni a ládán, hogy tudva tudván el fog hajolni a feeder bot és fárasztani fogok, márpedig ez következik, de nem tiltakozom… Zolinál szintén ponty, az egyik elmegy, de jön helyette másik és már szákolja is.

altalt

 Az égi áldás elindul közben és kétséget sem hagy a felől, hogy itt mindenki el fog ázni a tó partján kivétel nélkül, szinte bugyborékol a víz a zuhogó esőtől.

alt

A termo ruha kertésznadrágja a kocsiban maradt (nem kell az) és szép lassan kezdek ázni én is, bár maradhatnék az ernyő (ami lyukas) alatt, de onnan én nem tudok biztosan szákolni, így csak kikerülök a zuhogó esőbe, hol szákolás miatt, hol fotózás miatt, de mindig a pontyok az okai! Nem haragszom, kapjatok csak! Így is történik…

altaltalt

Egyáltalán nem is érdemes számolni a pontyokat, számolatlanul jönnek és egy sem akad le és örömmel látom, hogy a szakáll nélküli horog kétséget sem hagy arról hogy eredményes, szinte megnyugtató hogy akadni fog és szákolom, a későbbiekben ezt nem fogom elfelejteni, észben tartom…

altaltaltalt

Mire délután lenne, kezdődik a hidegrázás és a fázás érzése is, mint mondja Zoli, nem ér meg egy betegséget szóval, menjünk haza. A botot azért a ládán hagyom, míg pakolunk és természetesen elhajlik és egy búcsúponttyal fejeződik be a nap.

alt

András tógazda! Nagyon köszönjük ezt a remek tavat, szép februári peca volt ez és jól éreztük magunkat, esőtől függetlenül nagyon megérte kijönni horgászni. A fék szólt, a szák vizes, mi kellhet még? Semmi, ez a mi napunk volt, a mi téli pecánk…

Harangi Csaba

 

Fotó: Fekécs Zoltán és Harangi Csaba

 Címkék: ponty | feeder | Kócos tó | tél


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 6 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!