• header.jpg
 • header2.jpg
 • header4.jpg

Mottó

"Kérlek, ne vigyél el semmit, csak a fotóidat, ne hagyj itt semmit, csak a lábnyomodat, ne ölj meg semmit, csak az idődet!"

Könyv

Belépés

HorgaszFirkasz - Egy feederes naplója

Harangi Csaba
A kárász 50 árnyalata…
2015.02.15 04:50:10
alt

Lassan tavasz van, vagyis inkább tavaszodik. Szeretnék menni sok helyre horgászni, de gátat szabnak vágyaimnak az esti fagyok, magyarul este minden befagy így reggelre csak a jégpáncél marad… Egyetlen hely marad mindössze az egész megyében, a termálfürdő tava, ami mint mindig gőzölög csendesen…


Nehezen indulok el reggel, mennék is meg nem is. Menni azért kell horgászni mert két hete nem horgásztam már és ez kórós tüneteket okoz, maradni azért kéne mert a nagyobbik fiam még nem érkezett haza, bár reggel van… Na igen egy 17 évesnek vannak szórakozásai, de azért csak nem kéne üresen csengenie a telefonjának… Mindegy elindulunk, biztos nincs semmi baja, csak levette a hangját, fel fog hívni… , remélem. Idegesen vezetem a kocsit, kelleténél lassabban rá ránézek a telefonra, közben magamat biztatom, hányszor megtettem én ezt fiatal koromban Anyámmal, sokszor kimaradtam, de szégyellem is így utólag magam. Most meg akasztják a hóhért, ugye…

Megérkezünk és megérkezik a várva várt telefon is a nagyfiú otthon van, akkor hát most már tényleg csak a pecára kell gondolni! Szerelünk Zolival, kárászok támadunk!

alt

Egyelőre csak egy feedert szerelek, elég lesz az. Szépen kisüt a nap és átjárja szinte a bőrt a napsugár, jó ez kell a feltöltődés, néha már elkopok úgy érzem, nem olyan könnyen veszem az akadályokat mint régen.  Próbálgatom a felszerelést, meg kell állapítanom csak rendkívül hosszú előke nyer ma itt. Finnyásan, nyűgösen kapnak nagyon, épp hogy csak akad, de azért lehet őket húzni zsinórban semmi akadálya, csak jól összehangolt felszerelés kell és ennyi…

altalt

Zoli ponttyal kezd a szomszédban, de utána már csak a kárászok állnak oda, több ponty nem kopogtat be hozzánk. Néha váltok kukoricára , meg egy bot őrzi a „házat” nem „versenycuccal” szerelve, de körbeszövi a pók ezt a botot, na igen a finom versenyszerelék mindent visz, örök igazság ez.

Délutánra a napsütésben majdnem elpilled az ember, de a kárászok színes világa feldobja a hangulatot. Egyik szebb mint a másik, de olyan is van köztük amely akkora mint egy ponty, gigantikus hatalmas kárász. Lefotózok párat színes-barnás-ezüstös halak közül, mégiscsak tél van még, de ehhez képest napsütéses pecát művelek örömmel.

altalt

 

Jó hogy kijöttünk, ahogy Zoli mondja ez olyan elmélkedős peca. Átbeszéljük, milyen versenyeink lesznek, ki hova mikor megy. Elmondjuk a terveinket, taktikákat beszélünk meg, etetőanyagokat értékelünk és közben jókat mosolygunk.

alt

 

Vége a napnak, a kárászok színeit megcsodáltuk, jó mennyiséget fogtunk belőlük, felszerelések, horgok, előkék letesztelve hasznos egy nap volt. Ilyenkor az ember fejben raktározza, a legjobb horogméretet, márkát, és előke zsinórt és mosolyogva veszi tudomásul, már megint tanult valamit…

 

 

Harangi CsabaCímkék: hajdúszoboszlói csónakázótó


 Eseménynaptár

Chat Box


UTOLSÓ ÜZI: 6 éve, 8 hónapja
 • harangi_csab : AZ az igazság az emberek ilyenkor ki vannak éhezve a versenyre, gondoltam hogy így lesz. 2012-2013-as ébvekben ugyanez történt.
 • sancika101 : Csabi bácsi. Hamar megtelt a nevezési lista.
 • techy : Köszönöm szépen :)
 • harangi_csab : 70/4536347
 • techy : Sziasztok a Daru-tó telefonszámát meg tudná adni valaki? Pénteken szeretnék ott horgászni egyet, ha van rá mód :)
 • harangi_csab : «link»
 • harangi_csab : Ez az új Tesco és annak az előterében van egy hatalmas horgászáruház, az lesz az.
 • harangi_csab : 4030 Debrecen Mikepércsi út 73/A / Tesco-ban/
 • techy : Szabad megkérdeznem, hogy «link» az itt említett bolt hol található? Előre is köszönöm a választ.
 • harangi_csab : Szia Maci! Örülök hogy érezted magad, látod az ember egy kicsit B.újvárosi is marad mindig. Már azt hittem nem lesz földim a versenyen, de Taki tartotta bennem a lelket..:) Lesz még ilyen verseny. Örülök tetszik a blog..

Használathoz be kell jelentkezni!